Bemutatkozott a The Sinking City 2 – íme az előzetes és minden, amit tudunk! [VIDEO]

Úgy tűnik, a Frogwares a detektívjátékokról a horrorra helyezi át a hangsúlyt a The Sinking City 2-ben…

 

 

A tegnapi Xbox Partner Preview eseményen a Frogwares bemutatta a The Sinking City 2-t. Mint arról mi is többször beszámoltunk, a fejlesztőcsapat hosszas jogi csatát vívott az első játék kiadói jogaiért.

A The Sinking City 2 egy túlélő horrorjáték, amely az 1920-as években játszódik az Egyesült Államokban, és Unreal Engine 5-ben készült.

A Frogwares egy sajtóközleményben azt nyilatkozta, hogy a játékkal a stúdió a horrort kívánja fókuszba állítani, miután évekig a detektívjátékokra, például a Sherlock Holmes-sorozatra koncentrált.

„Az eredeti Sinking City még mindig az egyik legsikeresebb címünk, valószínűleg az erősebb horror műfaji irányultság és a helyszín miatt” – mondta Sergiy Oganesyan, a Frogwares kiadó igazgatója. „A múltban elég sok detektívkalandot készítettünk, így most vegyítjük a dolgokat, hogy továbbra is azt csináljuk, amit az emberek szeretnek bennünk – vagyis a történetekben gazdag élményeket -, miközben képesek vagyunk fejlődni. Ez izgalmas, de ugyanakkor kockázatos is. Mi egy teljesen független stúdió vagyunk, amely az elmúlt 24 évben a detektívjátékokról vált ismertté. De el kell kezdenünk merészebb lépéseket tenni. Az iparág változik körülöttünk, és mi biztosítani akarjuk a stúdió jövőjét.”

A leleplezés mellett a Frogwares egy Kickstarter-kampányt is tervez, hogy segítsen finanszírozni a játék fejlesztését, mivel az ukrán csapat továbbra is számol az Oroszországgal folyó háború hatásaival.

„Ebben a szakaszban már tanultunk és alkalmazkodtunk a valósághoz, de a folyamatban lévő háború a bizonytalanság egy baljós rétegét adja hozzá, és a további pénzeszközök segítenek majd kezelni az esetleges fennakadásokat, ráadásul segítenek finanszírozni a különböző extra funkciókat, amelyeket szeretnénk megvalósítani” – mondta Wael Amr, a Frogwares vezérigazgatója.

A játék az első The Sinking City folytatása. Habár a játékot időnként frusztrálónak nevezték, de azt is mondták róla, hogy a lebilincselő történetek, az izgalmas környezet és az emlékezetes karakterek miatt az egyik legjobb „Cthulhu lore” cím.

Az első játék kiadói jogai egy ideig bizonytalanok voltak. A Frogwares és az eredeti PC-s kiadó, a Nacon között már-már valódi háború dúlt. A játékot még 2020-ban vissza is vonták egyes platformokról. A Frogwares azonban az év elején elnyerte a teljes kiadói jogokat, és bejelentette, hogy rendezte a vitákat. Az eredeti játék azóta visszakerült a Steam-re is.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu