The Sinking City: rendeződhet végre a Frogwares horrorjátékának sorsa?!

Több évnyi bonyodalom után a videójáték-fejlesztő Frogwares bejelentette, hogy a The Sinking City című horrorjáték visszatér!

 

 

Évekig elhúzódó belső céges vita után hivatalosan is visszatér a The Sinking City című horrorcím! A fejlesztő Frogwares ugyanis a játék kizárólagos kiadója lett. A Frogwares a játékkal kapcsolatos jogi bonyodalmak miatt harcolt a Nacon céggel. Ám most, hogy a Frogwares teljes mértékben átvette az IP-t, a lovecrafti horror ismét visszatér a kétségbeesés mélyéről.

Az először 2019-ben megjelenő The Sinking City egy nyílt világú horrorjáték, amely egy tengerparti városban játszódik, amelyet H. P. Lovecraft írásai ihlettek.

A játékosok egy nyomozó szerepébe bújnak, akinek az a feladata, hogy megtalálja a városlakókat sújtó túlvilági lények forrását. Bár a játékot jól fogadta a közönség, a Frogwares és a Nacon közötti komoly csatározások miatt a többször is törölték a listáról. Most azonban határozott visszatérés van kilátásban.

A korábbi kiadóval, a Naconnal folytatott többéves viták és jogi problémák után a fejlesztő Frogwares most már a The Sinking City kizárólagos kiadói jogait birtokolja. Megígérte a rajongóknak, hogy a játék erősebben tér vissza, mint valaha. A Frogwares azzal vádolta a Nacont, hogy illegálisan kalózkodott a The Sinking Cityvel a Steamen. Visszatartotta a fejlesztőnek járó kifizetéseket, ami többszörös bírósági csatározáshoz vezetett a két stúdió között. A rajongók ennek következtében szenvedtek. A Frogwares-t eltiltották a hibajavításoktól és az általános támogatástól a játékhoz, mivel a fejlesztő küzdött a Nacon kiadási jogainak megszerzéséért. Egy meglepő bejelentéssel a Frogwares megerősítette, hogy mostantól ő a horror cím kizárólagos kiadója, ami a játék rajongóit arra késztette, hogy örüljenek a jó hírnek.

 

A Frogwares a The Sinking City jövőjét tartja szem előtt

 

Most, hogy a jogi vita immár a múlté, a Frogwares arról tájékoztatta a játékosokat, hogy a stúdió a jövőbe tekint. A Frogwares a kiadványt érintő hír bejelentésében megosztott néhány kulcsfontosságú információt a játék jelenlegi verziójával és a jövőbeli iterációkkal kapcsolatban. Ezek a következők:

 

  • Technikai komplikációk miatt a régi mentések nem lesznek kompatibilisek a játék legújabb verziójával.
  • A játékosoknak február 28-ig van idejük befejezni a meglévő játékmenetet, utána új mentést kell indítaniuk.
  • A játékosok letölthetnek egy játszható mentési fájlt a Steamről vagy az Epic Games Store-ból, hogy élvezhessék a játék legújabb verzióját.
  • A Steamen játszóknak választaniuk kell majd, hogy folytatják-e a régi mentésüket, vagy új végigjátszást kezdenek.

 

Míg a Frogwares és a Nacon közötti viszály a javítatlan hibák felhalmozódását eredményezte, a Frogwares a meglévő játékot szeretné felfrissíteni. Eközben további jó hírekre is utal.

A Frogwares a bejelentő posztban kifejezetten „franchise”-ként emlegette a The Sinking Cityt, így a lovecrafti horror rajongói érdemes lesz figyelniük a lehetséges jövőbeli frissítésekre.

A közönség továbbra is jól reagál a lovecrafti mesékre. Sokan a játékot a legjobb nyomozós horrorjátékok közé sorolják. Mivel a Frogwares készen áll arra, hogy teljes mértékben továbblépjen a játék frissítéseivel és esetleg új tartalmakkal, a The Sinking City rajongói ismét belevághatják a fejszéjüket a horror címbe…

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu