Al Pacino kommentálta az Oscar-bakiját – hamarosan érkezhet a memoárja?!

MOZI HÍREK – Al Pacino szerint az Oscar-producerek azt mondták neki, hogy ne nevezze meg a legjobb film jelöltjeit, csak a győztest.

 

 

Nem volt egy La La Land-szintű Oscar-botlás, de Al Pacino valószínűleg azt kívánja, bárcsak újra megtehetné, miután félig-meddig elszúrta az Oppenheimer legjobb filmes győzelmének bejelentését. Ugyanis nem nevezte meg a jelölteket vasárnap. (Lásd a klipet a cikk végén!)

Az Egy asszony illata Oscar-díjasa és kilencszeres jelöltje mai nyilatkozatában a helyzetre reagálva azt mondta, hogy ez a producerek döntése volt.

„Úgy tűnik, némi vita van arról, hogy tegnap este nem említettem minden filmet név szerint, mielőtt bejelentettem volna a legjobb film díját” – mondta Pacino a képviselőin keresztül a közleményben. „Csak szeretném tisztázni, hogy nem az én szándékom volt kihagyni őket, inkább a producerek döntése volt, hogy ne mondják el őket újra, mivel egyenként kiemelték őket a ceremónia során. Megtiszteltetés volt számomra, hogy részese lehettem az estének, és úgy döntöttem, hogy követem azt a módot, ahogyan ők szerették volna, hogy ezt a díjat átadják.”

A színpadra lépve a Keresztapa témájára és az álló ovációra Pacino megköszönte a közönségnek, és azt mondta: „Most már azt hiszem, egy kis Shakespeare is jól jönne, nem igaz?”. Miután azt mondta, hogy nem fog szavalni, hozzátette: „Itt az ideje az est utolsó díjának, és megtiszteltetés számomra, hogy átadhatom. Tíz csodafilmet jelöltek, de csak egy fogja átvenni a legjobb filmnek járó díjat. És ezért a borítékhoz kell mennem, és fogok is. Itt jön. És a szemem Oppenheimert látja.”

Volt egy-két kínos pillanat, amíg a közönség és a tévénézők ezt feldolgozták. Aztán taps és éljenzés.

Szokás szerint a legjobb filmre jelölt filmek klipjeit szórták be a közvetítésbe, de Pacino elismerte, hogy megérti, ha az emberek úgy érezték, hogy megsértődtek.

„Tisztában vagyok vele, hogy a jelölés hatalmas mérföldkő az ember életében, és az, hogy nem ismerik el teljes mértékben, sértő és bántó” – tette hozzá Pacino hétfőn. „Ezt olyan emberként mondom, aki mélyen rokonszenvezik a filmkészítőkkel, színészekkel és producerekkel, így mélyen együtt érzek azokkal, akiket ez a mulasztás sértett, és ezért éreztem szükségesnek, hogy megtegyem ezt a nyilatkozatot.”

 

Még idén érkezik Al Pacino memoárja

 

Az Oscar-díjért járó legjobb film bejelentésén kívül van még valami, ami Al Pacinót és az olvasást ötvözi: az emlékirata. A legendás színész bejelentette, hogy Sonny Boy című memoárja idén ősszel jelenik meg a Penguin Press kiadónál.

„Azért írtam a Sonny Boy-t, hogy kifejezzem, mit láttam és min mentem keresztül az életemben” – mondta Pacino a People-nek. „Hihetetlenül személyes és feltáró élmény volt reflektálni erre az utazásra, és arra, hogy mit tett lehetővé számomra a színészet, és milyen világokat nyitott meg számomra.”

Pacino beszélni fog a Bronxban töltött gyerekkoráról, beleértve a New York-i High School of Performing Artsban töltött napjait is.

A Sonny Boy Pacino karrierjét is részletezi, az avantgárd New York-i színházi előadásoktól kezdve a leghíresebb szerepeiig és együttműködésekig.

A memoár keménykötésű, ebook és hangoskönyv formátumban jelenik meg, a hangoskönyv narrátora pedig maga Pacino lesz. A Sonny Boy: A memoire október 8-án jelenik meg, és már előrendelhető.

Forrás: THR, The Guardian

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu