Star Wars: Knights Of The Old Republic Remake: még többet kell várni rá!

A BioWare játéka eredetileg az egyik legkedveltebb RPG volt két évtizeddel ezelőtt, de a belőle készülő remake állapotáról csak találgatni tudunk, hiába már annak elég régen megejtett bejelentése.

 

A Bloombergnek író Jason Schreier arról írt a Twitteren, hogy a Saber Interactive-nál maradt a Star Wars: Knights Of The Old Republic Remake, miután a cég (és vele együtt nem kevés stúdió) kivált az Embracer Groupból. Erről tegnap írtunk részletesebben. Schreier úgy gondolja, hogy a játék talán az egyik közös projekt marad, ugyanis a játékhoz illik az a meghatározás, hogy „egy korábban már bejelentett AAA játék, ami egy nagy licenszen alapul”. Schreier szerint ez az egyetlen játék, amire tökéletesen illik a meghatározás, de nem tudni még, hogy milyen megállapodás született.

Lars Wingefors, az Embracer Group vezérigazgatója egy konferenciahíváson kapott egy kérdést arról, hogy ez a nagy licenszből készülő AAA cím megjelenik-e a következő tizenkét hónap során. Erre azt válaszolta, hogy az ilyen játék mélyebb szeretetet és tiszteletet érdemel, és anélkül, hogy részletekbe bonyolódna, úgy gondolja, hogy még kell ennek egy kevés idő, mire ez a cím megjelenhetne. Tehát ő is arra utalt, hogy a következő, áprilisban kezdődő üzleti évben SEM fog megjelenni a remake!

Pedig gondojunk bele: 2021-ben lett bejelentve PlayStation 5-re. 2022 júliusában azt hallottuk, hogy talán el lett halasztva, de mint kiderült, egy másik stúdióhoz vándorolt át. Aztán jött az Embracer Group 2 milliárd dollárra rúgó megállapodásának kudarcba fúlása a Savvy Gamesszel, ami miatt több mint 1000 embert küldött el, leállította egy új Deus Ex fejlesztését, több stúdiót bezárt, másokat pedig eladott… és közvetlenül semmit nem hajlandó mondani a Star Wars: KotOR remake-jéről.

Felettébb hihetetlen, hogy mennyire nagy fejlesztési pokolban lehetett (vagy talán LEHET) a Star Wars: Knights of the Old Republic Remake. Még a PlayStation közösségi felületeiről is eltávolítottak minden erre való utalást!

Forrás: PCGamer, Embracer Group

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu