Az Epic Games újfent csatát nyert – de vajon a háborúnak is vége?!

Az Epic Games Store idén érkezik iOS-re és Androidra, és hatalmas előnyöket kínál a mobilfejlesztők számára.

 

 

Az Epic Games évekig tartó jogi csatározások és a zászlóshajó videójátékának mobileszközökön való terjesztésével kapcsolatos problémák után történelmi jelentőségű bejelentést tett. A vállalat okostelefonokra is elhozza boltját, hogy felvegye a versenyt a Google és az Apple áruházaival! Az indulás valamikor 2024 második felében várható. Egyelőre pár fontos kérdésre még nem kaptunk választ a megjelenéssel kapcsolatban. Ám a vállalat néhány nagyon érdekes részletet elárult a terveiről.

 

Az Epic Games új kihívása

 

Az Epic Games Store mobilos változata a fejlesztők számára jobb feltételeket kínáló vonzerejére fog összpontosítani. A vállalat bejelentette, hogy az iOS és Androidos feltételeket összhangba hozza a PC-s feltételekkel. A játékfejlesztők a bevételek 88%-át, az Epic Games pedig a bolt tulajdonosaként a bevételek 12%-át kapja meg.

Emellett a fejlesztők bizonyos programokat is igénybe vehetnek majd, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy átmenetileg az összes bevételt megtartsák.

Ha a számítógépeken az Epic Gamesnek meg kellett küzdenie azzal a kihívással, hogy ráerőltesse magát egy olyan jól bevált boltra, mint a Steam, akkor a mobileszközökön a cég nagy kihívása az lesz, hogy meggyőzze az alkalmi közönséget. Ha azonban sikerrel járnak, akkor igen jelentős profitra tehetnek szert.

A másik nagy előnye az Epic Gamesnek, hogy a Fortnite visszatér a mobileszközökre. A cég rengeteg pénzt veszített, amikor kivette a játékot a hivatalos iOS és Android boltokból. Most viszont ismét lehetősége van arra, hogy zászlóshajóját kínálja.

Ezzel kapcsolatban valószínűleg olyan címek adaptációját is tervezik, mint a LEGO Fortnite és más, az elmúlt években megjelent kiadványok.

Erről a lépésről a következő hónapokban kapunk majd több információt. A közösség egyik nagy kérdése, hogy a vállalat képes lesz-e globálisan elindítani az Epic Games Store-t. Mivel a jogi kérdések még nem teljesen tisztázottak. Az iOS-bevezetés az Egyesült Államokban veszélyben látszik. Ami egyértelműnek tűnik, az az, hogy a vállalat nem adja fel egykönnyen…

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu