Ennek sose lesz vége? Az Epic Games ismét beperelte az Apple-t!

A két cég közötti jogi vita újabb fejezetéhez érkeztünk, úgyhogy Tim Sweeney és Tim Cook cége már megint a bíróságon fog kikötni.

 

Az Epic Games most más okból perelte be az Apple-t. Sweeneyék szerint az Apple nem tartja be azt a határozatot, amit a bíróság 2021-ben hozott. Ez a döntés arról szólt, hogy a fejlesztők átugorhatják az App Store 30%-os haszonkulcsát olyan linkekkel, amelyeken keresztül a felhasználó fizethet. Tehát nem muszáj az Apple közvetlen fizetési mechanizmusát alkalmazni. Ez volt az eredeti ok, ami miatt az Epic nekirontott az Apple-nek, ugyanis a Fortnite közvetlen fizetési módszert vezetett be, így kikerülve az Apple és a Google 30%-os haszonkulcsát a mikrotranzakciókon.

Három éve az ítéletet hozó bíró kimondta, hogy az Apple egyoldalú, zárt fizetési szabályzata megsérti a kaliforniai tisztességtelen versenyről szóló törvényét. Az Epic azért perelte be megint az Apple-t, mert a cupertinói techcég nem tartja be a határozatot, ugyanis a fejlesztőknek továbbra is fizetnie kell olyan mikrotranzakciókért, amik nem is az App Store-on keresztül történnek, szóval eléggé versenyellenes lépésnek hangzik ez az Apple részéről. Az Apple erre azt mondta, hogy ők megtették, amire kötelezve lettek, és még mindig engedik a fejlesztőknek az alternatív fizetési metódusokat, és kommunikálhatnak az ügyfelekkel olyan kapcsolattartási pontokon keresztül, amelyeket a fogyasztók önkéntesen, az alkalmazáson belüli fiókregisztráción keresztül szereztek meg.

Az Epic Games ezzel már nem csak a saját igazáért küzd, hanem az ipart képviselve lép fel. Amit Sweeneyék tettek, felettébb bátor lépésnek nevezhető, de ez egy kétélű kard, azaz balul sülhet el, ha ebben az Apple javára születik döntés, és ki tudja, hogy ebben az esetben milyen büntetést zúdíthat a bíróság az Epic Games nyakába (mert anyagi vonzatát a jogi költségeken kívül nem látjuk).

Szóval ismét lehet készíteni a pattogatott kukoricát, mert már több éve tart az Epic Games és az Apple vitája.

Forrás: WCCFTech, Engadget

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu