A Baldur’s Gate 3 tulajdonosai elképesztő mennyiségű pénzt fektetnek a videójáték-iparba!

Dan Ayoub, a Wizards of the Coast digitális termékfejlesztési igazgatója a Baldur’s Gate 3 sikere után további részleteket árult el a Hasbro videójátékokkal kapcsolatos terveiről…

 

 

Amit a Baldur’s Gate 3 elért, az történelmi jelenség a videójáték-iparban. Annyira jó játék, hogy még a licenc tulajdonosainak is 90 millió dollárt hozott csak jogdíjak formájában! Most úgy tűnik, hogy a Hasbro eltökélt szándéka, hogy továbbra is befektet a videójátékokba. Különösen a Dungeons & Dragons IP-be, mivel bebizonyosodott, hogy nagyon jövedelmező, ha jó címet készít.

Bár a Larian Studios, a Baldur’s Gate 3 készítői teljesen eltávolodnak a Dungeons & Dragons-tól, és nem készítenek bővítést vagy Baldur’s Gate 4-et, bebizonyosodott, hogy mind a Wizards of the Coast, mind a Hasbro arra törekszik, hogy a Swen Vincke által megkezdett utat kövesse.

A Gamespotnak a GDC-n sikerült beszélgetnie Dan Ayoubbal, a Wizards of the Coast digitális termékfejlesztési igazgatójával a cég játékstratégiájáról.

Néhány napja a Hasbro vezérigazgatója azt mondta, hogy a következő 5-10 évben „több videójáték is megjelenik” a Dungeons and Dragons licencén. Most újabb részleteket tudunk meg a stratégiáról: „A Hasbro számára van értelme, hogy mindezek a játékok készülőben vannak. Nagyon izgatott vagyok, hogy beszélhetek arról, hogy házon belül mit csinálunk, mert jelenleg egymilliárd dollár értékű játék van fejlesztés alatt” – mondta Ayoub.

 

A Hasbro stratégiája a videójátékok terén a Baldur’s Gate 3 sikere után

 

A Hasbro-főnök szerint ezek a stúdiók mind olyan emberek és csapatok köré épültek, „akiknek a DNS-e az olyan dolgok mögött áll, amiket mi csinálunk”. Ezek közül a stúdiók közül elmondása szerint „van egy montreali, amely egy nagy, Dungeons & Dragons alapú játékon dolgozik”. Ayoub más licencekről is beszél: Atomic Arcade, GI Joe, stb. Ugyanakkor kiemeli, hogy „több száz ember van mindezekben a stúdiókban, akik szintén aktívan felveszik a munkaerőt”.

Ez jól mutatja a Baldur’s Gate 3 tulajdonosai által bejelentett megabővítést a videójátékok terén, akik elmondták, hogy akár 40 új projekten is dolgoznak.

A BG3 sikeréről így nyilatkozott: „Nagyon örültünk a Baldur’s Gate 3 fogadtatásának. Az emberek ilyen játékokat akarnak, magas minőséget és olyan dolgokat, amelyek hűek a franchise-hoz. Amikor D&D játékot készítünk, a D&D csapatával dolgozunk együtt. Azt is szeretnénk, hogy bekapcsolódjunk abba, hogy mit terveznek a jövőbeni kiadásokra, és ehhez hasonló dolgok. Tehát a különböző típusú játékok és az útitervek, amelyekkel rendelkezünk, egy szélesebb körű D&D-stratégiához kapcsolódnak”.

Forrás: Gamespot

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu