Baldur’s Gate 3: kiábrándító hírek a Larian Studios háza tájáról!

A Larian Studios vezérigazgatója, Swen Vicke csalódást keltő tájékoztatást ad a Baldur’s Gate 3 DLC-inek, bővítményeknek és a lehetséges folytatásnak a jövőjéről. Ráadásul az egyik népszerű karakter szinkronszínészével is komoly gondok adódtak…

 

 

A Larian Studios vezérigazgatója, Swen Vincke megerősítette, hogy a Baldur’s Gate 3 nem kap bővítményeket, DLC-t vagy Larian által készített folytatást. Ehelyett a Larian elfordul a BG3 univerzumától, és valami újat tervez.

Augusztusban a Larian egyik vezető munkatársa megerősítette, hogy a stúdió tárgyalt a Baldur’s Gate 3 bővítményekkel való ellátásának lehetőségéről, de a vállalat nem erősítette meg, hogy ezekből a tárgyalásokból bármi konkrétum született volna.

Azóta sok rajongó reménykedett az ilyen tartalmakkal kapcsolatos ígéretes hírekben. Ez a sikerjáték hatalmas sikerét és tartós népszerűségét tekintve észszerű lehetőségnek tűnt. A Larian azonban nemrég beverte a koporsóba az utolsó szöget a BG3 megjelenés utáni nagyobb tartalmakkal kapcsolatban.

A TheGamer beszámolója szerint Vincke a GDC-n tartott prezentációja során bejelentette, hogy a Larian továbblép a Baldur’s Gate franchise-tól. Elmondta, hogy egy Baldur’s Gate 4 még lehetséges. Ám azt nem az ő stúdiója fogja fejleszteni. A franchise jövőjét a Dungeons and Dragons kiadója, a Wizards of the Coast irányítja. Utóbbi, ha akarja, kiválasztja majd a Baldur’s Gate 4 fejlesztőjét. Vincke nem árulta el, hogy mi lesz a Larian következő projektje. Ám egyesek szerint a népszerű Divinity-sorozathoz való visszatérés lehet a cél. A Larian vezérigazgatója elismerte, hogy ez a hír valószínűleg meglepetésként érte a legtöbb rajongót, akik azt feltételezték, hogy a stúdió a BG3 hatalmas sikere után a megjelenés utáni tartalmakkal folytatja.

 

Problémás a Baldur’s Gate 3 egyik szinkronszínésze?!

 

Frazer Blaxland, a Baldur’s Gate 3-ban Dammont alakító színészről kiderült, olyan fiókokat követ és olyan posztokat lájkol, amelyek LMBTQ- és Palesztina-ellenes érzelmeket fejeznek ki. A játékosok és kollégák reakciói, valamint Blaxland saját, a közösségi médiában nemrégiben elkövetett tettei arra utalnak, hogy a színész teljesen lemondott a BG3-ról és annak közösségéről.

 

 

Baldur's Gate 3 Dammon Larian Studios

 

 

Dammon egy szimpatikus Baldur’s Gate 3 NPC, aki a pokoli gépekkel kapcsolatos szakértelméről, Karlachhoz fűződő barátságáról és boltjáról ismert, amely megbízható forrása az új felszereléseknek a játék során.

Frazer Blaxland adja a karakter jellegzetes hangját, valamint egy maroknyi más NPC-t a játékban. Köztük Anders-t, egy másik karaktert, aki kulcsfontosságú szerepet játszik Karlach történetében.

Március elején a rajongók észrevették, hogy Blaxland több homofóbiát és transzfóbiát, szexizmust és Izrael-párti érzelmeket hirdető tweetet lájkolt. Valamint olyan problémás fiókokat követett, amelyek ezeket a nézeteket hirdették.

Március 15-én Blaxland a személyes Twitterén reagált a vitára, de később törölte a bejegyzést, és a Baldur’s Gate 3 és Dammon minden említését kitörölte a profiljából.

Más Baldur’s Gate 3 szinkronszínészek is nyilatkoztak a helyzetről. Neil Newbon, aki Astariont alakította, elítélte Blaxland tetteit egy nemrég készült videóban. Newbon, aki nyíltan kiáll az LMBTQ közösség mellett és ellenzi Izrael katonai akcióit, megerősítette álláspontját az ügyben. Továbbá kifejezte undorát Frazer lépéseivel szemben. A Shadowheart színésznője, Jen English a párjával együtt egy saját, megrendítő nyilatkozatot tett közös Twitter-fiókjukon, bár a rajongóknak tudniuk kell, hogy ez trágár szavakat tartalmaz.

A játékosok a Baldur’s Gate 3-ban Dammon és Blaxland többi NPC-jének újra-castingolását követelik a helyzetre reagálva. A Larian Studios egyelőre még nem adott ki hivatalos közleményt a vitával kapcsolatban, de Blaxland profilja arra utalhat, hogy a folyamat már elindult. Lehet, hogy a Baldur’s Gate 3 nem kap DLC-t, de ez nem akadályozná meg, hogy Blaxlandet egy jövőbeli frissítésben lecseréljék.

Forrás: TheGamer, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu