Egy korszak zárult le a PlayStation életében

Az új üzleti évvel teljesen megváltozhat a Sony játékipari ágazatának a jövője is, így az eddig megszokott dolgokba belenyúlhat a japán központú, de a PlayStation kapcsán inkább amerikainak nevezhető cég.

 

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója lényegében a mai nappal visszavonul, ugyanis április elsejétől már nem ő lesz ebben a posztban. Lényegében 29-e volt az utolsó munkanapja a Sony-nál, és a távozását már szeptemberben közölte. Ryan azzal magyarázta távozását, hogy lefárasztotta az Amerikában való munka, miközben ő Európában élt. (Mi lett volna, ha a Sony Interactive Entertainment központja nem lett volna Amerikába átrakva Japánból…?)

Ryan háláját fejezte ki Yoshida Shuheinek az ő kifejezetten érzékeny és támogató vezetői szerepéért, majd elmagyarázta, hogy miképp tekinti a PlayStationt egy nagyon különleges cégnek, és nagyra értékelte a cégnél eltöltött idejét. Utódja Totoki Hiroki, legalábbis ideiglenesen, ugyanis a cég azóta sem közölte, hogy ki lesz valójában a vezérigazgatói székben. (Talán a következő negyedéves üzleti jelentés során jön a bejelentés.) Decemberben Ryannek rendeztek egy búcsúbulit, amikor egy olyan PlayStation 5-öt kapott, amit a PS1 után modelleztek. Mivel több mint három évtizedet húzott le a cégnél, érthető ez a lépés, hiszen a PlayStation 1994 decemberében rajtolt el Japánban.

A PlayStation Studios több olyan stúdióval rendelkezik (pl. Santa Monica Studios, Naughty Dog, Insomniac Games, Sucker Punch…), amik remek játékokat és IP-ket hoztak létre az utóbbi évek, évtizedek során, bár azt sem szabad elfelejteni, hogy eközben a fejlesztési költségek is hatalmas módon megnövekedtek. Mi várhat ezek után a Sony-ra és a PlayStationre?

A PlayStation 5 Pro kapcsán (holott ezt a Sony még be sem jelentette) szinte kétnaponta hallani új részleteket, és olyan pletykák is vannak, miszerint a Sony egy handheld PlayStation készüléken is dolgozik, ami valószínűleg helyileg képes futtatni a játékokat (és nem pedig Remote Playen keresztül, ahogy a PlayStation Portal teszi). Ehhez a Sony az AMD technológiáját veszi igénybe (ahogy a PlayStation 5 és az Xbox Series is), és állítólag még eléggé korai állapotban van a projekt…

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu