Star Wars: Knights of the Old Republic Remake: a Saber Interactive elárulta, hogy dolgoznak-e még rajta!

A cég vezérigazgatója a Star Wars: Knights of the Old Republic Remake készítése mellett arról is beszélt, hogy korábbi főnöke, az Embracer Group igyekezett minél több állást megmenteni az átszervezési folyamat során (amiről nemrég írtuk, hogy kivált az Embracerből a Saber Interactive).

 

A Saber Interactive-ot átvette az Embracer Grouptól a Beacon Interactive, amit a Saber vezérigazgatója, Matthew Karch vezet, így lényegében önállóan kivált az Embracerből 247 millió dollárért (holott anno 525-ért vásárolta fel!). A céghez kötődik a Star Wars: Knights of the Old Republic Remake, amiről Karch az IGN-nek elmondta, hogy mi is vele a helyzet, miután évek óta hivatalosan semmit sem hallani róla:

„Világos és nyilvánvaló, hogy dolgozunk ezen, a sajtóban is többször szerepelt már. Annyit mondhatok, hogy a játék él és virul, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a fogyasztók elvárásait felülmúljuk,” mondta Karch. Most már lehet, hogy csak annyi az elvárásuk, hogy egyáltalán MEGJELENJEN a játék, amit állítólag 2022 júliusában a Lucasfilm és a Sony vezetőségének bemutattak, és a demó kudarcot vallott előttük. Ekkor válthatott át a fejlesztő szerepe az Aspyrról a Saberre, de kicsit bonyolult lehet a helyzet, hiszen a cég függetlenné vált azóta. Talán az Embracer kezét megkötötta az IP-t birtokló Disney, mert szeretnék, ha a Csillagok háborúja még több játékban szerepeljen.

Kirch a Gamesindustry-nak adott interjújában viszont optimistán beszélt korábbi főnökeiről, de elismerte, hogy túl gyorsan vásároltak fel cégeket. A vörös vonalat a francia asztali társasjátékokat kiadó Asmodee 2,75 milliárd dolláros felvásárlása jelentette, és a szaúdi Savvy Games Grouptól be nem szerzett 2 milliárd dolláros befektetés nem jött össze, így mínuszban volt a cég egyenlege. Ennek ellenére véli Karch, hogy nem szabad Lars Wingeforsékat leírni:

„Véleményem szerint senkit sem vezérelt jobban a tisztesség és az ésszerűség mint Lars [Wingeforsot]. A folyamat, amin keresztül kellett mennünk a stúdiók megszüntetéséhez, teljesen… megölt minket. […] Azt mondanám, hogy az Embracer mindenkinél keményebben próbálta megmenteni a lehető legtöbb munkahelyet. Nézd meg a Gearboxot. Most adták el, igaz? Az ott dolgozó alkalmazottak a bejelentésig a cégnél maradtak, mert Lars nem akart senkit sem elengedni, mindenkit meg akart tartani. Szóval szerintem rossz híre van. De én most nem fogadnék Lars ellen. Ő tényleg a csúcson van. Régóta nem hallottam őt ilyen magabiztosnak, és szerintem elég kicsire szabták a céget (még mindig nagy, de elég kicsi), hogy kezelhető legyen… Van néhány nagyszerű dolog, amiről tudok, ami még nem jelentették be, és amit szerintem az emberek imádni fognak. Szóval én bízom bennük,” tette hozzá Karch.

Az már más kérdés, hogy miután a Take-Two alá vándorolt a Gearbox, mégis kirúgtak onnan embereket…

Forrás: PCGamer, WCCFTech, IGN, Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu