Apple: törölt projektek = leépítések!

TECH HÍREK – Úgy tűnik, hogy az Apple-nek nem volt már más lehetősége, mert a cég elnöke, Tim Cook nyíltan kimondta, hogy csak végső megoldásként folyamodnak ahhoz, hogy embereket bocsátanak el a cégtől.

 

A Project Titan, az Apple önjáró autós projektje egy évtizednyi próbálkozás után meghiúsult. Egy másik koncepció is a szemetesben landolt, ugyanis az Apple Watch Ultra számára nem lesz microLED, amin a cupertinói vállalat dolgozott. Ez két jelentős projekt, amiből az embereket vagy áthelyezik máshová, vagy kirúgják őket. A leépítés során több mint 700-an veszthetik el állásukat, és ezt az Egyesült Államok Kalifornia államában a munkavállalók alkalmazkodásáról és átképzéséről szóló törvényhez köthető dokumentumok leplezték le (és erről a 9to5Mac írt).

A kaliforniai foglalkoztatásfejlesztési minisztérium szerint a cég egyik irodájából, Santa Clarából 58 ember távozik. Ez a LuxVue Technolgy irodája volt, és ezt a microLED-panelokra szakosodott céget az Apple 2014-ben vásárolta fel. Az Apple azért állt le a fejlesztéssel, mert kereskedelmileg nem lett volna célszerű (kevés gyártás, drágán), így az Apple Watch Ultra a microLED technológia helyett OLED megoldással rendelkezik majd.

Az Apple San Diegóban is több mint 120 embert bocsát el. Ez a csapat értékelte ki a Siri felhasználóknak adott válaszait, illetve az asszisztens pontosságának fejlesztésén dolgozott. Az elküdött embereknek felajánlotta a cég a Texas államban található Austinba való átlépést, de aki inkább máshol folytatná a karrierjét, a cégnél eltöltött idő alapján végkielégítési csomagot kap. Az Apple Car projektből (Santa Clarában) 371 ember távozik.

Hiába állította le az Apple ezt a két projektet, a cég nem fogja vissza magát a termékfejlesztés során, hiszen a minap arról írtunk, hogy a robotika felé kezd kacsintgatni a cég, és emiatt egy közlekedni képes roboton, illetve egy asztalra elhelyezhető modelen is dolgozhat, és ezek sem biztos, hogy meg is fognak jelenni (és mivel évekre vannak attól, hogy a korai állapotban levő koncepciók elkészüljenek, erre nagy esély lehet).

Forrás: WCCFTech, 9to5Mac

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu