Túl optimisták a remények az Apple robotikai projektjei iránt?

TECH HÍREK – A cupertinói vállalatnak megvan a képessége arra, hogy megvalósítsa az önjáró, háztartási feladatokat elvégezni tudó robotot, de ebben az évtizedben erre jobb nem számítani.

 

Már beszámoltunk arról, hogy a Project Titan, az önjáró autós projekt le lett állítva (és szó volt az ebből következő elbocsátásokról is), úgyhogy az Apple-nek megvan a kapacitása más kísérletekre is. Emiatt nem csoda, hogy a robotika körül szaglászik a cég, így új piacon is helyt szeretne állni. Ezzel nincs is semmi baj, de mivel teljesen új, ma még erősen futurisztikus technológiáról van szó, nem szabad túlzottan optimistán hozzáállni az Apple képességeihez.

A Bloombergnek író Mike Gurman Power On hírlevele szerint vannak titkos projektek, amin a hardvermérnöki és a mesterséges intelligenciára specializálódott csapatok dolgoznak, de ettől még nem fognak gyorsan elkészülni egy olyan önjáró robottal, ami kifinomultabb munkákat is képes precízen elvégezni: „A vállalat hardvermérnöki és mesterséges intelligenciával foglalkozó szervezetein belül a robotikában elmélyedő skunk works csapatok dolgoznak. Az egyik legutóbbi projekt egy olyan otthoni robotot tartalmazott, amely képes volt követni az embert az otthonában. Néhányan, akik részt vesznek az erőfeszítésekben, még azt is felvetették, hogy az Apple beszállhatna a humanoid technológiába, és építhetne egy olyan gépet, amely képes lenne a háztartási munkák elvégzésére. De az ilyen fejlesztések valószínűleg egy évtizedre vannak, és nem úgy tűnik, hogy az Apple egyáltalán beleegyezett volna abba, hogy ebbe az irányba induljon el,” írta Gurman. A skunk works kifejezés titkos programokat takar, és általában hadiipari projektekhez kapcsolódik.

Ha néhány ember dolgozik több divízióból az önjáró (esetleg az asztali) roboton, akkor az Apple még nem mondott all-int. Inkább lassan, fokozatosan fejleszti a termékeit, miközben inkább arra koncentrál, hogy az iPhone, a cég legnagyobb pénztermelője domináns helyzetben maradjon. Viszont így inkább lassabb, de biztosabb munkára számíthatunk a cégtől.

Csakhogy a Project Titan is egy évtized után lett leállítva…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu