Never Alone 2: egy újabb kaland Alaszkában a helyi közösséggel [VIDEO]

A Humble Games fogja kiadni az E-Line Media és az Upper One Games játékát, amihez az alaszkai natív közösség is hozzájárult, így egy kifejezetten hiteles történet fog kikerekedni az élményből, ami jelenleg nem készül konzolokra.

 

Fedezzük fel a vad, fagyos szépségű világot a Never Alone 2-ben, ami egy BAFTA-díjas kalandjáték 3D-s folytatása lesz, és az Iñupiaq mesemondó hagyományaiból merít. Utazzunk végig a lélegzetelállító alaszkai vadonon Nuna és szellemtársának, Foxnak a bőrébe bújva, miközben egy epikus rejtélyre bukkanunk. Ez az egész közösségedet fenyegeti. A Never Alone 2-t az alaszkai bennszülött közösséggel közösen, inkluzív fejlesztési folyamat keretében fejlesztik. A játék egy díjnyertes inupiaq író eredeti történetét meséli el, és a generációkon átívelő hagyományokból és történetekből merít.

A kooperatív játékra (helyi és online egyaránt) tervezett Never Alone 2 arra invitál, hogy a zord, fagyos tundrától az ősi fűzfákkal teli erdei völgyekig terjedő környezeteket fedezzük fel, miközben gyönyörűen megvalósított, csodákkal teli tájakon haladunk át. Az együttműködés segítségével el lehet igazodni ezekben a vadonokban, kapcsolatot lehet teremteni a szellemekkel, és meg lehet tapasztalni, hogy miképp éltek és boldogultak az alaszkai őslakosok több mint 10 000 éven át a világ egyik legzordabb és leglélegzetelállítóbb részén.

„A Cook Inlet Törzsi Tanács számára a Never Alone mindig is sokkal több volt, mint egy videojáték. Arról szól, hogy hagyományainkon és történeteinken keresztül megosszuk az alaszkai őslakosok kultúráját a világgal. Arról van szó, hogy ott találkozzunk az őslakos fiatalokkal, ahol vannak, és biztosítsuk, hogy végtelen lehetőségeiket pozitív, erősségeken alapuló módon lássák tükröződni a modern médiában; hogy alaszkai őslakos közösségként összefogunk, hogy a befogadó fejlesztés innovatív modelljét építsük fel. A Never Alone rendkívüli sikere megmutatta, hogy milyen valódi lehetőségek rejlenek az olyan modern eszközök, mint a videojátékok, és az autentikus alaszkai őslakos történetek és értékek kombinálásában. A Never Alone 2 elindításával a tanács rendkívül büszke arra, hogy ilyen tehetséges partnerekkel dolgozhat együtt, hogy új fejezetet írhassunk ebben a növekvő franchise-ban,” írta Gloria O’Neill, a Cook Inlet Törzsi Tanács elnök-vezérigazgatója a sajtóközleményben.

„A Humble Gamesnél szenvedélyesen szeretünk olyan fejlesztőkkel együtt dolgozni, akik az iparág határait feszegetik. Az E-line Media évtizedes együttműködése a Cook Inlet Törzsi Tanáccsal az inupiat nép és az alaszkai őslakosok kultúrájának megünneplése érdekében pontosan ezt teszi, és nem is lehetnénk izgatottabbak, hogy partnereink lesznek, hogy a Never Alone 2-t eljuttassuk közösségeinkhez. Nagyon sok mindent tartogatunk a rajongók számára, és hamarosan többet is megosztunk majd veletek, úgyhogy maradjatok velünk!”, tette hozzá Becky Sayers, a Humble Games üzletfejlesztési igazgatója. „A Never Alone életre keltése egy valóra vált álom volt, és hihetetlenül hálásak vagyunk a lehetőségért, hogy a játék folytatását a játék rajongóinak világszerte elhozhatjuk. Nagy örömünkre szolgál, hogy partnerünk a Humble Games, akik osztoznak a szenvedélyünkben, hogy sokféle hangot és kultúrát hozzanak a médiumba, valamint az alaszkai bennszülött partnereink, akik bíznak bennünk és együttműködnek velünk egy olyan játék megalkotásában, amely tisztelettel és az autentikus inupiat kultúrában gyökerezik. Alig várjuk, hogy a visszatérő játékosok ismét csatlakozzanak Nunához és Foxhoz, és hogy az újonnan érkezőkkel megismertessük az inupiat kultúra időtlen szépségét,” mondta Alan Gershenfeld, az E-Line Media elnöke és társalapítója.

A Never Alone 2 PC-re (Steam) készül. Megjelenési dátuma nem ismert.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu