Szokatlan okból zár be a State of Decay producerének stúdiója!

Hiába van korrekt karrierje Jeff Strainnek (a Guild Warsot létrehozó ArenaNet, illetve a State of Decay mögött álló Undead Labs társalapítója volt), valahogy nem akar összejönni neki mostanában semmi sem.

 

A Polygonnak író Nicole Carpenter birtokába jutott egy belsős email, miszerint a Kotaku a Prytania Mediáról akart írni. Ezt a céget Strain és felesége hozta létre. A cég alá tartozó egyik stúdióról, a Crop Circle Gamesről nemrég hallani lehetett, hogy ez be lett zárva, de most egy másik csapatról van szó, a Possibility Space-ről. A Kotaku szerkesztője több információt is szerzett az AAA projektről, ami Project Vonnegut kódnéven készül. Valaki a stúdión belülről szivárogtatott…

Strain a kiadói partnerének elmondta ezt, és ők kifejezték, hogy kevés bizalmuk van, így a szivárgások miatt a játék fejlesztésének további finanszírozására ne számítson. Ezért a Project Vonnegutnak kaputt, a Possibility Space-nek pedig (a stúdió nevével élve) nincs tere második lehetőségre, mert be lett zárva. Talán ez lehet az első alkalom, amikor a szivárogtatás miatt állnak le egy projekttel. A Pyrtania Media alatt eredetileg négy stúdió volt, és most zárt be a második, így a cég eredményei nem valami fényesek.

Ki lehet az ismeretlen kiadói partner? 2021-ben Jez Corden azt mondta, hogy az Xbox finanszírozza a Project Vonnegutot, és mivel a redmondiak gyakran használják ezt az elnevezési sémát (ráadásul a Microsoft már dolgozott Strainnel a State of Decay-en), logikusnak tűnik, hogy egy Xbox-exkluzív címről lehetett szó. Mivel a Microsoft a videojátékos ágazata alatt nem kevés leépítéshez folyamodott (miközben az Xbox Series teljesítménye gyengélkedik), úgy tűnik, hogy a külső partnerekre kezd támaszkodni a cég, hogy third-party, külsős projektek jelenjenek meg az Xbox zászlaja alatt… miközben azért megvették a Bethesdát és az Activision Blizzardot.

A belső emailben Strain azt mondta, hogy ellép a játékipartól, így valószínűleg a másik két Prytana Media stúdiónak is annyi…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu