Volt egy The Crew-d? Most már nincs! A Ubisoft még a licenszeket is elvette a vásárlóitól!

Ez a történet bemutatja, hogy a digitális játékoknak van egy káros oldala is: így nem lehet csak előszedni a játék telepítőlemezét, hogy arról futtathassuk a kérdéses játékot (főleg úgy, hogy mostanában PC-re már nem is nagyon van lemezes kiadás, vagy ha igen, csak egy telepítő van rajta).

 

Decemberben állította le a Ubisoft a The Crew értékesítését, és most a Ubisoft Connecten vásárlóktól a licenszeket is megvonta, miután áprilisban leállította a játék szervereit. Mivel internetkapcsolatot igénylő játék volt, sosem kapott offline módot. A Ubisoft Connecten annyit ír a hibaüzenet, hogy „Már nincs hozzáférésed ehhez a játékhoz.”, és a The Crew az inaktív játékok kategóriájába lett átpakolva. Ha közvetlenül a mappájából indítjuk a játékot, elindul az, de csak egy demó módban.

Ezt persze a közönség nem fogadta valami jól. Volt, aki a Redditen a játéktörténelem legszomorúbb és legkönyörtelenebb döntésének nevezte, és volt olyan is, aki mindig is kiállt a digitális média mellett, de szerinte védelem kell európai szinten arra, hogy ha megvásárlunk valamit, ahhoz életünk végéig feltétel nélkül biztosítani kellene a hozzáférést. Volt, aki azt kérdőjelezte meg, hogy miért teszi ezt a Ubisoft, mert már nem játszható a játék, és úgy vélte, hogy a francia kiadó annyira szűkmarkú, hogy még a szerver tárhelyével is spórolni akar. Steamen le lehet tölteni a játékot, de utána egy kódot kér a The Crew, ha elindítjuk azt.

A The Crew Unlimited Discord-szerverén van egy projekt, a The Crew Offline+Online Server Emulation. Egy közösségi szerverrel akarják offline helyileg, illetve online is játszhatóvá tenni a játékot bárminemű kalózkodás vagy crackelés nélkül. A PCGamer megkérdezte ChemicalFloodot, a projekt egy tagját arról, hogy miképp érintette őket a Ubisoft lépése: „Mélységesen elszomorít minket a Ubisoft döntése, hogy elkezdi visszavonni a játék licenceit, miközben az emberek nehezen megkeresett pénzüket szánták rá. Ami a projektet illeti, jelenleg egy szerveremulátoron dolgozunk, nem pedig a játék feltörésén. A szerverek leállítása előtt elővigyázatosságból rögzítettük a hálózati kommunikációs adatokat. Ha ezt nem tettük volna meg, akkor a projekt sajnos elbukott volna, és ez a játék örökre elveszett volna. Szerencsére egy szerveremuláció még mindig lehetséges. De más javítás nem lehetséges a Ubisoft által a játékba helyezett nagy mennyiségű DRM miatt, ami sajnos korlátozta a javításon való munkánkat, de ez nem lehetetlen!”

Comment
byu/MorgonGordon from discussion
inGames

Comment
byu/MorgonGordon from discussion
inGames

És miképp fogadták a Discordon a francia kiadó lépését? Erről is beszélt: „Nyilvánvaló, hogy a Ubisoft visszavonta a játék licenceit, ami minden játékos szájában savanyú szájízt hagyott, és sajnos azt eredményezte, hogy a játékot nem is lehet elindítani anélkül, hogy ne válna korlátozottá. Azonban ezt az általuk eszközölt új változtatást kioldalazhatjuk anélkül, hogy a meglévő játékfájlokat módosítanunk kellene, így a projekt továbbra is sínen van! Magától értetődőnek kell lennie, hogy mindenféleképpen az a tény, hogy a közösségnek valami ilyesmit kell végrehajtania ahhoz, hogy továbbra is játszhassunk valamivel, amiért mindannyian fizettünk, szánalmas, különösen egy ilyen mértékű dolog esetében.

Természetesen szeretjük a játékot, és azt szeretnénk, ha még generációkon át játszanák. A saját fiam imádta ezt a játékot PlayStationön, a kulcsszó a „szerette”!. De a Ubisoftnak be kellett volna [volna] vezetnie egy offline módot, és megtehetnék [volna]! Az offline mód már létezik a fájlokban, csak nem tudjuk bekapcsolni az érvényben lévő DRM miatt. Reméljük, hogy a Stop Killing Games kampány azt fogja jelenteni, hogy az ilyen játékok közösségei és rajongói nem várják el, hogy minden egyes csak online játszható játékot így visszaállítsanak,” mondta ChemicalFlood.

A Stop Killing Gamesről, ami egy YouTube-os, Ross Scott kezdeményezése, már beszámoltunk. A Ubisoft ellen fel kell lépni, mert ha hagyjuk, később mindenki ezt a példát fogja alkalmazni.

Forrás: PCGamer,

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu