Fallout 4: az új patch miatt játszhatatlan Steam Decken – de van rá megoldás!

A „Verified” minősítést kapott Fallout 4 a Steam Decken most úgy tűnik, összeomlásokkal, felére csökkenő FPS-sel és elérhetetlen grafikai beállításokkal küszködik…

 

 

A Fallout 4 a Steam Deck-en az új „next-gen” frissítés után most már hivatalosan is Verified, de frusztráló módon a Valve kéziszámítógépén a teljesítmény most határozottan rosszabb. Egyes grafikai beállítások elérhetetlenné váltak, és az összeomlások is gyakoribbak. Nem ez az első példa arra, hogy egy játék a Steam Deck-en rosszabb lesz, ahogy javul a minősítése.

Ám most néhány fontos kérdésre kell választ adnia a Valve-nak, különben azt kockáztatja, hogy a minősítési rendszer teljesen káoszba fullad.

A legnyilvánvalóbb „javulás” a Bethesda Launcher eltávolítása. Ám ez adta az egyetlen lehetőséget a grafikai beállítások módosítására. Mindez azt jelenti, hogy most már lehetetlen bármilyen változtatást végezni.

Ráadásul a teljesítmény-felületen belül a képkocka grafikonok pontatlanul jeleznek. Így amikor látszólag az OLED Deck teljes 90 Hz-es képfrissítési képességével futtatod a játékot, a játék ehelyett 45 fps sebességgel fut. Ennek javítását az r/SteamDeck egyik felhasználója azonosította (lásd az alábbi képet és a linket a cikk végén). Azonban egy, a Valve által „ellenőrzöttnek” minősített játék esetében nem szabadna ilyesminek előfordulnia.

 

 

Fallout 4 Steam Deck

 

 

Végül pedig gyakori összeomlások is bekerültek a játékba, amelyek látszólag véletlenszerűen történnek. Mindez sok Fallout-rajongónak okozott csalódást, akik azt hitték, hogy az új Verified minősítés pozitív változásokat jelent majd. Ehelyett ez pont az ellenkezője.

A képkockasebesség is érezhetően alacsonyabb, mint amit a Deck jelez, és a teljesítmény-felülnézeti grafikonon, illetve a képkocka grafikon hihetetlenül kiszámíthatatlan.

 

A Fallout 4 hibás minősítése komolyabb problémákat jelezhet

 

Frusztráló, hogy ilyen problémákkal találkozunk egy olyan játékban, amelyet a Valve a legmagasabb szintű ellenőrzésre érdemesnek tart. Ez további kérdéseket vet fel a többi játék állapotával kapcsolatban. A Horizon Forbidden West esetében a Steam Deck OLED-en nagyszerű teljesítményt lehet elérni. Ehhez csupán annyi kell, hogy kisebb módosításokat végezzünk a grafikai beállításokon.

A Valve azonban valamiért a „Nem támogatott” minősítést adta ennek a játéknak. Sok Steam Deck-tulajdonos aranyszónak veszi a Valve szavát. Persze, joggal bízhatnak abban, hogy a tesztelése átfogó és pontos. Ám ezek a legújabb problémák veszélyeztetik ezt a bizalmat.

Ehelyett a Steam Deck kompatibilitási kritériumai most úgy tűnik, hogy csak egy kipipálható lista, amely nagyon kevés jelentőséggel bír.

Talán itt az ideje, hogy a Valve újragondolja, hogyan kezeli a játékok tesztelését és minősítését.

Forrás: Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu