Hamarosan bejelenti a Capcom a Resident Evil 9-et?

Lehet, hogy a japán cég mégsem halasztotta el a Resident Evil franchise következő új részét, ugyanis az eddigiekkel ellentétes pletyka bukkant fel egy, többnyire megbízhatónak nevezhető bennfentes jóvoltából.

 

A Resident Evil 9 készül, ez kétségtelen. Valószínűleg az RE neXt engine, avagy a REX engine lesz használva, és erről írt egy szivárogtató. Dusk Golem nem mindig volt pontos a Silent Hill és a Resident Evil kapcsán, de a Twitteren több tweeten keresztül ecsetelte, hogy mi a helyzet a kilences számú RE-vel, amit olvashatóbb formátumba átírva közlünk is.

„Jó híreket/pletykákat közölhetek a Resident Evil 9-ről. Az esetleges késés, amiről mendemondákat hallottam, elfelejthető. Az RE9 hamarosan be lesz mutatva, és jövőre meg is jelenik. Ha igaz, amit korábban hallottam, akkor januárban. Körülbelül hét évnyi fejlesztés áll majd mögötte. 2025 januárját most nem hallottam, csak volt egy dátum, amit korábban hallottam, hogy valószínűleg még mindig ezzel terveznek, de soha nem lehet tudni a játékfejlesztésben.

Nem fogok kiszivárogtatni/pletykálni más részleteket a játékról, hagyom, hogy a Capcom tegye a dolgát és hogy meglepjék az embereket. Csak hogy tisztázzak valamit, a Resident Evil 9 2018 elején kezdte a fejlesztés korai fázisát mint egy lehetséges Resident Evil 8. A Village RE8-ként kezdte a fejlesztést, majd spin-off cím lett, végül ismét Resident Evil 8 lett belőle. Ez a másik játék végül Resident Evil 9 lett, és igen, a RE8 és a RE9 egyszerre állt fejlesztés alatt.

A Resident Evil játékok általában „csomagban” kapnak zöld utat, és néhány évre tervezik őket, hogy a sorozat „közel éves [megjelenésű]” maradjon. Ahogy már többször mondtam, volt ez a vicces időszak 2018-ban, amikor a Resident Evil 2/3/4 Remake, a Resident Evil: Village és a Resident Evil 9 egyszerre volt fejlesztés alatt. Valami hasonló történt nemrég, amikor egy újabb adag Resident Evil játék kapott zöld utat 2023 elején. A Resident Evil 9-nek van a legnagyobb költségvetése és a leghosszabb fejlesztési ideje az eddigi RE-játékok közül, és korábban már leírtam, hogy „ambiciózus”. Ez az utolsó rész nem újdonság, ezt már évek óta ki szoktam hangsúlyozni,” írta Dusk Golem.

Szóval valószínűleg júniusban jön a leleplezés, és a játék a Dragon’s Dogma 2-höz hasonlóan nyílt világú dizájnnal bírhat. PlayStation 5-re, Xbox Series-re, illetve PC-re jelenhet meg 2025 elején, de mindez nem hivatalos!

Forrás: WCCFTech (https://wccftech.com/resident-evil-9-2025/)

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu