100 millió PlayStation konzolt: PS3-at, PS4-et és PS Vitát adtak el eddig összesen

A House of Japan jelentése szerint eddig 100 millió PlayStation rendszer talált gazdára, ha összeadjuk a PS3, PS4 és PS Vita rendszereket. A Sony PlayStation Japan ennek örömére egy vadonatúj marketing videót is kiadott, amelyik a legutóbbi PlayStation platformok eladásait ünneplik.

ps4pro.eu_100_million_playstation_3

A PlayStation 3 a 2007-es nagyon nehéz indulás után egyre jobban beindult és az eddig hét éves ciklusa alatt több mint 80 millió példányt adtak el belőle. A PlayStation 4 viszont már a startnál is messze lehagyta riválisát, az Xbox One-t: míg a Microsoft konzoljából 5 millió talált gazdára, addig PS4-ből a májusi adatok szerint több, mint 9 milliót értékesítettek.

Úgy tűnik, a szintén kicsit nehéz két és fél évet maga mögött tudható PlayStation Vita is egész jól áll, hiszen nem nehéz kimatekozni, hogy több mint 10 milliót adtak el ebből a kézikonzolból is. Bár a Sony eleinte kicsit gyorsabb lendületre számított, viszont most már bizakodóak, még azt is hozzátették, hogy a Vita Észak-Amerikában kedvezőbb eladásokat produkált, mint amire számítottak.

Forrás: House of Japan

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu