Dead or Alive 5: Last Round – Mellesleg

TESZT – Egyszer volt, volt egyszer egy Dead or Alive. Ez a legényke már az ötödik fő résznél tartott, amely több verzióban látott napvilágot, ám az Utolsó Menet névre hallgató változat már PlayStation 4-en jelent meg, megőrizvén azt a megszokott stílust, de mégis látványosabban prezentálva azt.

 

UPDATE – Egy derék, szigorú erkölcsű feminista hölgy feljelentette a Google Adsense-nek ezt a cikket, hogy „erkölcstelen” tartalom (nagymellű bikinis lányok) találhatók rajta. A túlbuzgó erkölcscsősz Google alkalmazott pedig leflaggelte, ezért van mindegyik képen ez a majdnem csadorban látható leányzó. Tehát nem azért van mindenhol ugyanaz a kép, mert meghülyültünk volna.

EREDETI CIKK – Ha azt mondom, hogy kő-papír-olló, akkor nekem első sorban a Pokémon játékok jutnak eszembe, de azt csak Nintendo platformon találhatjuk meg. A Dead or Alive 5 is ezt a módszert alkalmazza, csak itt másképp. A támadás üti a dobást, a dobás üti a védekezést, a védekezés pedig üti a támadást. Ezt egyszerű megjegyezni… és egyszerű, de nagyszerű kivitelezésben a játékban is működik gond nélkül.

ps4pro.eu_dead_or_alive_5_3

 

 

Több?

A Dead or Alive 5 Ultimate verziójához képest (ez volt akkoriban az előző generációs utolsó változat, ami most van pedig az utolsó utolsó… ööö, maradjunk annyiban, hogy először 3 éve jött ki a DoA5, oké?) persze a Team Ninja nem hagyta ki a tartalom kibővítésének lehetőségét. Két új pályát véltem felfedezni, az egyik mintha egy korábbi újragondolása lenne, a Danger Zone kb. egy szóval jellemezhető, mégpedig azzal, hogy „elektronikus”. Ami szintén feltűnt újításként, az a Crimson pálya. A szétcsapható háztetőnek köszönhetően egy jól irányzott földhözb… akarom mondani, földhöz vágás után leeshetünk egy szintet, így felfedezhetjük, mi mást tartogathat eme küzdőtér nekünk.

Raidou és Honoka a két új karakter, de azért odáig el is kell jutni, Ryu-n keresztül is mondjuk, mert ő is visszatért.

ps4pro.eu_dead_or_alive_5_3

 

Jó alapok

Ami nekem tetszett a játékban, az az egyszerűen megszokható, de mégis valami pokolain gyors és megszerethető játékstílus. A Tekken esetében ha nem mashelhető karaktert választok, biztos, hogy nehezebb szinten nincs sok esélyem, persze azt is hozzá kell tenni, hogy a célközönség is viszonylag más. Itt a sok… ki kell mondanom, mozgócsöcsű hölgy esetében szinte mindegyikkel elő tudtam hozni néhány érdekes kombót. (Megnéztem PC-n is, ott például nem lehet gombkiosztást állítani, hát gratulálok, ehhez tehetség kell.)

A történet kb. annyi, hogy a DOATEC megint megalakult és megint megtartanák a bajnokságot, illetve egy fúdegonosz klón is szerepet játszik az egészben. Számomra zavaros és… talán el is hanyagolható a történet…

ps4pro.eu_dead_or_alive_5_3

Kosztümök alá temetve

Te szent ég. Mennyi, kosztüm, van? Komolyan el lehet költeni még egyszer a játék árát arra, hogy megvegyük mindent, sőt, még többet is kell annál kikönyörögni a pénztárcából – azért ilyet ritkán látni, ez finoman szólva is túlzás, de ha van DoA5 Ultimate elmentésünk, akkor onnan az eredményeinket át tudjuk hozni.

ps4pro.eu_dead_or_alive_5_3

Online?

Technikailag (ha leszámítjuk, hogy a játék kezd látványban elmaradni, nem ronda, de érződik a kor rajta) a legnagyobb probléma az online-nal van. Vagy negyedórát kellett várni arra, hogy végre meccsbe kerülhessek, vagy mérkőzések közepette ütött be hőn szeretett kedvencünk, a finom és úri modoráról ismeretes lag. Ha egy lassabb játékról volna szó, talán fel sem tűnne, de itt bizony zavaró – és eredményünkre káros – tud lenni. Napszaktól függetlenül tűnt fel. Kár.

Ha eddig nem volt meg

A játék nagy dirrel-dúrral reklámozta a csöcsfizikát (még egy külön trailert is kapott!). Ez nem vicc, itt tényleg megcsinálták, ami azért röhejes, de legalább eredeti. Jó ez a játék, dinamikus, tempós, a karakterek kidolgozottsága (melletlenül, mellékesen) remek. Nem akart újítani és nem is újított. Ha nem volt meg PS3-on egyik verzió sem, akkor ajánlom, hiszen amíg a Tekken 7 és a Street Fighter V elkészül, ezzel el tudunk szórakozni. Vagy az Injustice-szal. Vagy, ha már itt tartunk, a Mortal Kombat X-szel. Nem lett rossz, de ennél tuti lesz jobb a műfajban.

-V-


Pro:

+ Nagyon tempós, PS4-en pedig még szebb is lett
+ El lehet ezzel simán tölteni az időt
+ Csöcsfizika, komolyan

Kontra:

– Korosodik (csak a mellek nem lógnak)
– Online problémák
– Mennyi kosztum és mégis mennyiért?


Kiadó: Koei Tecmo Games

Fejlesztő: Team Ninja

Stílus: bunyó, csöcsök

Megjelenés: 2015 Február

Dead or Alive 5

Játékmenet - 8.3
Grafika - 8.4
Zene/Audio - 6.2
Történet - 6.1
Hangulat - 6.5

7.1

Végre látványos 1080p-ben és remélhetőleg tényleg utoljára adták ki a Dead or Alive 5-öt, ami továbbra is egy korrekt bunyó.

User Rating: 3.45 ( 1 votes)

Spread the love
Avatar photo
Grabbing controllers since the middle of the nineties. Mostly he has no idea what he does - and he loves Diablo III. (Not.)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu