Amikor a teljes játékipar egyszerre örül Kojima lépésének

A tegnapi nap a későbbiekben akár még piros betűs lehet a videojátékok történelemkönyvében: december tizenhatodikán került bejelentésre, hogy Hideo Kojima végre szabad a Konami karmai közül, így rögtön új fejezetet nyit életében a Sony segítségével. Erre nem kevés reakció érkezett, így nem csoda, hogy tényleg megvalósult az, ami ritkán látni: jóformán mindegyik nevesebb illető a szakmában gratulált Hideo Kojima-nak! (Ez természetesen újfent a Konamit jellemzi – azok után, hogy a korábbi Square Enix-főnök is elítélte őket, nem is csoda.)

Mike Ybarra, az Xbox Program Management direktora, Larry Hryb, az Xbox Live-főnök, a Deus Ex csapata, Thomas Puha, a Remedy PR-főnöke, de még a Respawn Entertainment alapítója, Vincent Zampella is gratulált. Érdekes, hogy a Nintendót nem láttuk megszólalni a témában, mert a Microsofttól ugye többen is megszólaltak, ami fair play a részükről.

Hideo Kojima azért a Sony-val egyesítette erőit, mert egy olyan környezetre van szüksége, ahol kényelmesen megalkothatja azt, amit ő maga szeretne. A Sony-val már jó ideje együttműködött (ne feledjük, a Metal Gear Solid 4 PS3-exkluzív volt hét éve, de a Metal Gear Solid 3 is 2005 elején PS2-re jött csak ki, PC-re már nem.), így már jó kapcsolat volt a két cég között. Igaz, szívesen dolgozott volna külföldi cégekkel is. (Vajon kikkel?)

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu