Psychonauts 2: „$chafer” a történetről regél

Tim Schafer mintha minden második játékát közösségi finanszírozás keretein belül finanszírozná, hiszen legutóbb például a Broken Age volt ilyen, most pedig a Psychonauts 2 szedte össze az elvárt 3,3 millió dollárt – 3.82 millió zöldhasút kalapozott össze a Figen. Persze a Double Fine nem fogja pikk-pakk összehozni a folytatást, mivel 2018-ra ígérték a megjelenést, de ennek ellenére Schafer szerint már megvan a történet, úgyhogy ezzel már nem nagyon kell foglalkoznia.

A történet szerint Raz végre eljut a Psychonauts-főhadiszállásra, s mivel ez volt a legnagyobb álma, ez meg fog valósulni. Itt fog Sashával és Millával találkozni hazai pályájukon – kémkedés. Truman Zamotto távolléte miatt elég sok változás következett be, ugyanis az új vezér nem finanszírozza az eddig megszokott pszcihikai kutatásokat és a béke megőrzését, ehelyett inkább a nekromanciába dobálja a pénzes zsákokat. Persze Raz más gondot is kap a nyakába: lesznek itt kettős ügynökök, illetve a múltból visszatérhetnek a rosszfiúk. Tim Schafer hozzátette azt is, hogy Raz családi múltja jelentős szerepet kap majd a sztoriban, mivel itt kb. a komplett családfa meg lett átkozva.

Na igen, de két kérdésünk lenne: egyrészt annak ellenére, hogy a top tizes listába felkerült a legnagyobb finanszírozású játékok közé, vajon mekkora csalódást kelhet a végeredmény két év múlva? Másrészt, ha ilyen kidolgozottnak tűnik a sztori, akkor vajon miért kellett 10 évet várni az első rész után arra, hogy a másodiknak nekilássanak a Double Finenál…?

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu