Huszonöt éves a Blizzard! [VIDEO]

Diablo. Warcraft II. Diablo III: Reaper of Souls. Overwatch. Hiába fejleszt főképp PC-re a Blizzard Entertainment, a PlayStation konzolok is bőven kaptak a korábban Silicon & Synapse névre hallgató csapat munkásságából.

A S&S még 1991. február nyolcadikán alakult Frank Pearce, Allen Adham és Michael Morhaime által. Eleinte még csak portmunkákat végeztek, de 1994-ben elindult a csillaguk felfelé. Először rövid ideig Chaos Studios néven, majd a már megszokott Blizzardként kezdtek fejleszteni, aztán még ennek az évnek a végén napvilágot látott a Warcraft: Orcs & Humans. 1996-ban a Blizzard magába olvasztja a Condor Gamest és így már az ő nevük alatt (Blizzard North) jön ki a Diablo, amely PS1-re 1998 tavaszán jött ki. A Warcraft II 1997-ben köszönt a „szürkemarhára”, aztán többnyire PC-re kezdtek koncentrálni. A World of Warcrafttal hatalmas kasszasikert arattak – ez az MMO még mindig folyamatosan bővül! A Blizzard mást is csinált időközben, gondoljunk csak a Starcraft, Hearthstone és Heroes of the Storm hármasára.

Később, 2013 őszén PS3-ra és Xbox 360-ra, majd PS4-re és X1-re 2014 augusztusában lépett ki a Diablo III. Az utóbbi időpont már a kiegészítővel felvértezett Reaper of Souls dátumát is takarja.

Miközben készül az Overwatch névre hallgató csapatos FPS, sok sikert és még több ütős játékot kívánunk a Blizzard csapatának!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu