Már készülhet is az élőszereplős Pokémon film!

MOZI HÍREK – Elképesztő őrület a Pokémon Go telefonos játék, amelynek köszönhetően megdöbbentő mértékben felbolydult az internet népe – a különféle közösségi oldalakon folyamatosan erről beszélnek az emberek, újabb és újabb mémek készülnek és szinte nem is találunk olyan hírportált, ahol napi szinten írnának akár maga játékról, akár a körülötte keletkezett hype-ról.

Számunkra, a játékipar tekintetében azért is fontos mérföldkő ez a játék, mert a Nintendo részvényei ezáltal ~50%-ot nőttek, ez pedig – bizonyos tekintetben – hatalmas tőkeáramlás (feltéve, ha realizálják a hasznot), melyet aztán további fejlesztésekre költhetnek. Az biztos, hogy a Nintendo NX megjelenése előtt ez nem jött rosszul a japán cégnek, így sokkal inkább a konzolos játékipar az egyre jellemzőbb két pólus helyett ismét három pólusúvá válhat, ami nekünk csak jó.

Mindenesetre nem meglepő az sem, hogy a filmipar is villámgyorsan lereagálta az eseményeket, és a mai hírekben már arról olvasni, hogy a Legendary Pictures már készül is rá, hogy egy élőszereplős mozifilmet varázsoljon a téma köré.

A Movieweb információi szerint a Legendary Pictures, illetve az új tulajdonos, a kínai Wanda Group már nem is most kezdte a tárgyalásokat a Nintendóval a film kapcsán, hanem már az év eleje óta.  A Pokémon Go mobiljáték váratlan népszerűsége azonban hirtelen alaposan felgyorsította az eseményeket, és azt rebesgetik, minden idők egyik legdrágább videójáték-adaptációval kapcsolatos megegyezésre van a küszöbön.

Pontos részletek a filmes tervekről egyelőre nincsenek, így nem tudni, mennyi köze lesz a készülő filmnek a most kijött játékhoz.

A Pokémon (a Pocket Monster, azaz zsebszörny kifejezésből jött létre a szó) videojáték 1996-ban indult útjára a Nintendo Gameboy konzolján, és az ezt követő két évtizedben megszámlálhatatlan új játék, sorozat és 19(!) mozifilm is készült belőle.

Az új applikációt az elmúlt pár napban több mint 7,5 millióan töltötték le.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu