James Cameron szerint jöhet majd a mozikban a szemüveg nélküli 3D-s technológia!

MOZI HÍREK – A 3D-s technológia már az Avatar előtt is volt, mind a moziknál, mind a televíziózásban, de a James Cameron 2009-es filmjének gigasikere után vált igazán elterjedtté és napjainkban rengeteg rendező ezzel a plusz technológiával szeretné feltornászni filmjének bevételét. (Mérsékelt sikerrel, tegyük hozzá…)

James Cameron pedig úgy gondolja, hogy szerinte 2020-ra elérünk arra a szintre, hogy már nem lesz szükség szemüvegre sem, hogy a plusz dimenziót élvezhessük.

A rendező a közelmúltban a Society of Motion Picture and Television Engineers tiszteletbeli tagja lett és ezen az eseményen beszélt a 3D-ről. Megosztotta a publikummal, hogy tovább dolgozik a technológián, minél jobb minőségre vágyik és úgy véli, hogy hamarosan megvalósulhat, hogy tényleg nem kell majd feltenni a szemüveget. 2018-ban jön a mozikba elvileg az Avatar 2, talán addigra James Cameron el is elérheti a célját?

Érdemes egyébként megjegyezni, hogy a szemüveg nélküli 3D a televíziózás már nem új találmány, többek között magyarok is fejlesztették, az egyik ilyet iPont cég szabadalmaztatta még 2010-ben, az Origo ekkor írt is róla.  Sajnos nem nagyon tudott elterjedni, részben azért, mert jóval drágább volt, mint a szemüveges konkurencia, részben azért, mert nem is hozta azt a minőséget.

Szemüveg nélküli 3D-s telefont is gyártottak, az egyik ilyen a 2011-es LG Optimus 3D volt, amely 3D-s képeket és videót is készített. Annyira ez a technológia sem terjedt el, ezután a telefon után nem is nagyon készítettek új 3D-s modelleket. (Sem az LG, sem más cégek.)

A 3D-s mozi persze nem ugyanez a szint és bízzunk James Cameronban, hogy végre eléri majd azt a szintet ez a technológia, hogy igazán elterjedjen!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu