Batman – The Telltale Series: Episode 4 – Guardian of Gotham – Denevér a padlón

TESZT – Az előző rész után most is kb. tíz perccel az epizód befejezése után körmölöm le gondolataim. Most először érzem azt az epizodikus Batman játékkal kapcsolatban azt, mint a The Walking Dead: Michonne során – egyszerűen túl rövid volt, de legalább azt jó volt átélni.

 

Szóval a harmadik rész végén Bruce Wayne hatalmas galibába került, és egy új helyszínen kell helytállnia, miközben új, későbbi ellenfeleiből is láthatunk egy kis ízelítőt. Csak egyet neveznék meg: John Doe.

ps4pro-batman-the-telltale-series-episode-4-guardian-of-gotham-2

Börtön árnyékában

Az elég szigorú és büntető kezdés után egy jelenetnél feltűnt a mozgási irány limitálása, ami így egy alkalommal egy olyan akciót produkált, aminek nem kellett volna bekövetkeznie kivétel nélkül. Tudom, ez kákán is a csomót, de ha spoilermentesen kell írnom az epizódokról, akkor az ilyen technikai gondolatokat érdemesebb megosztanom.

Amikor pedig lehetőségünk lesz telefont ragadni, mégis megcsillan a sugár, hogy van kiút, de ehhez egyszer talán John Doe-n segítenünk kell. Így borul el előttünk a jövő a jelenben – nincs jó döntés, nincs apelláta…

Miután megtudunk egyet és mást az Arkham Gyermekeinek vezetőjéről (ő miatta kezdünk ott, ahol…), a normális élet sem lesz már a régi.

ps4pro-batman-the-telltale-series-episode-4-guardian-of-gotham-3

Securitate Gotham módra

Rendőrállam. Ez a kifejezés több alkalommal is el fog hangozni a polgármester úr döntései miatt (vele kapcsolatban a harmadik részben talán picit félreérthetően kérdőjeleztem meg a cselekvéseit… két arcú húzás volt… hoppá, kacsint kacsint.), és ilyenkor az a jó öreg korrupció is felüti a fejét. Nem baj, nekünk magyaroknak ez már sajnos a lételemünk, úgyhogy én is bevállaltam, mint Csernus doktornál a sok páciens.

Mi még mindig nem vagyunk százasok, de egy kis puzzle után ezt sikerül megoldani (nem kell megijedni, nem fog tovább tartani fél percnél!), és akár John Doe információi után mehetünk nyomozni. Ez is kb. faék szintű lett, de a brutalitás ezt eléggé ellensúlyozza. Túlélő, rajtaütés a saját fegyvereinkkel, és a sokk: már saját technológiánkban sem bízhatunk meg. Sőt, jóformán senkiben sem.

ps4pro-batman-the-telltale-series-episode-4-guardian-of-gotham-4

ProviDent

Egy kis döntés után a polgármester úrnál járunk, aki kiszámíthatatlanabb, mint egy részeg fiatalember dülöngése a járdán – csakhogy itt tovább fog folytatódni a katasztrofális helyzet, mivel a nyomozásunk kurta-furcsa végetér, nekünk pedig egy fontos szereplő bőrét meg kell mentenünk, mielőtt túl késő lenne. (Ez az illető akár az is lehet, aki korábban kisegített a csávából még ebben az epizódban.)

Gyengélkedő hardverünk már felüti fejét, döntésünk pedig ezen változtathat. Na itt nem nagyon írom le, mit választottam, de inkább egy szó szerint sötét megoldás lett a vége, ugyanis az epizód töksötét véget ért, és a Telltale stílusához híven nem is kaptam semmilyen teasert a fináléról kapcsolatban. Tényleg, vajon azt mikor óhajtja a Telltale kirakni? Most berúgták a The Walking Deadet a karácsony előtti keddre (na ez is érdekes, mit ne mondjak…), amikorra a Batman-finálét vártam. Szerintem ebből 2017 januári megjelenés lesz…

ps4pro-batman-the-telltale-series-episode-4-guardian-of-gotham-5

Az ajakmozgás hiányától nem kell félne-Tech, jó lesz…

Két hibát véltem felfedezni a korábban említett hiányosság mellett a Guardian of Gotham során. Az egyik az, hogy a jelenet során egyszerűen Batman szája nem mozgott. Ez mégis hogy? Volt egy-két sor fel nem tűnő felirat sem, és az első helyszínen Bruce hirtelen a székbe huppant, amikor mintha már ott ült volna. Lehet, engem is bedrogoztak?

Grafikailag ugyanazt a szintet hozta a játék, a frame rate viszont nem mindenütt hozta a stabil szintet. Zeneileg jó, szinkronban szintén – nekem John Doe hangja vitte a pálmát. Elképesztő munka, ezért csak gratuláció jár.

Finita la commedia

Végül mégis csak egy hetes jár az epizódnak. Erős epizód, de 74 perc alatt végigtoltam. Ebben a recap is benne volt, és nem sok mozgásra volt lehetőségem. Jó ez, de mint legtöbbször, a negyedik epizód talán egy lélegzetvétel volt a finálé előtt. Meglátjuk, mi lesz ennek a vége. Én már sejtem…

-V-

Pro:

+ „John Doe” szinkronhangja remek
+ Eléggé pörögnek a történések
+ A finálé parádésnak ígérkezik

Kontra:

– Technikailag itt-ott nagyon megfigyelhetően hibádzik
– Kevés volt itt a tényleges játékmenet
– Rövid…


Kiadó: Telltale Games

Fejlesztő: Telltale Games

Stílus: Point-and-click, kaland, epizodikus

Megjelenés: 2016. november 22. (PS4, PS3)

Batman - The Telltale Series: Ep. 4 - Guardian of Gotham

Játékélmény - 6
Grafika - 6.5
Történet - 9.1
Zene/Audio - 8.8
Hangulat - 7.9

7.7

Vissza a múltba, előre a jövőbe.

User Rating: 3.6 ( 1 votes)

Spread the love
Avatar photo
Grabbing controllers since the middle of the nineties. Mostly he has no idea what he does - and he loves Diablo III. (Not.)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu