Mass Effect: Andromeda: mire számíthatunk a multiplayerben? Mikrotranzakcióra biztosan!

Az új Bioware-játékot nem muszáj egyedül játszanunk.

A Game Informer az utóbbi hetekben szinte megállás nélkül öntötte az olvasók nyakába a részleteket a játékról, és ezúttal is így cselekedtek, ám most a multiplayer tematikájában húztak elő egyet s mást.

A jetpacknek nem csak a pályán való navigálásban lesz szerepe, hanem a csaták során is bevethetjük. Van egy kis momentum, és akár kamikázeként a landolásnál is ráeshetünk egy ellenfelünkre.

A képességek cooldownját most különválaszották a fejlesztők, így lehet, hogy nem kell annyit várni egy adott képesség bevetésére. Ez pár érdekes kombinációt is eredményezhet, de akár mindegyiket is ellőhetjük egyszerre – a taktikánkon múlik.

Most nem lesz lehetőségünk beásni magunkat a pályákon egy pontra, hiszen a mesterséges intelligenciának is nagyobb változatosság adatik meg: lesz, ami a fedezéket, lesz, ami a folyamatos mozgást követeli meg, és a jetpackkel felszerelkezve akár improvizálásra is kényszerülhetünk.

A blind kártyapakkok visszatérnek, de az RNG helyett mikrotranzakciókkal is megvehetjük a kívánt felszerelést. Így van, a Mass Effect is kivehet pár extra forintot a kezünkből, de elvileg nem lesz kötelező vásárolnunk.

Ahhoz pedig, hogy a Bioware/EA hosszabb távon megtartsa a játékosokat, bevezetik a prestige XP rendszert. A presztízs tapasztalati pontokat a rendes XP mellé kapjuk, és az osztályok között elosztásra kerül, azaz nem karakterhez kötött lesz az új fajta tapasztalati pont. Ezzel a Bioware-nek az a célja, hogy más típusú karaktert is kipróbáljunk majd. Saját bónuszokkal és extrákkal is felvértezhet minket a prestige XP, így pl. az offenzív karakterek talán több támadóerőt kapnak, míg a defenzív stílusúak mondjuk ideiglenes sebességnövelést.

A multiplayer kötődni fog a singleplayerhez, így ha megállítjuk a játékot, a menüben láthatunk egy opciót, hogy multira váltsunk. Kiküldhetünk egy csapatot egy mellékküldetés elvégzésére, vagy mi magunk is besegíthetünk a többieknek. Ennek ellenére a Bioware szigorúan kijelenti, hogy aki nem szeretne másokkal játszani, lehetősége lesz erre is.

Érdekes elképzelések papíron, de a puding próbája természetesen az evés.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu