Batman: Arkham Insurgency: hogy micsoda?!

Asylum, City, Origins, Knight… Insurgency?! Szivárog az új Batman-játék…

A Rocksteady-nek köszönhetjük a fenti listából az Asylumot, a City-t és a Knightot (továbbá a VR-t), de ők nem nagyon akarnak újra denevérezni. A listában a fekete bárány az Origins, amit a Warner Bros. montreali stúdiója hozott létre, és róluk már jó ideje tudjuk, hogy valami új Batman-projekten dolgoznak.

A Redditen tűnt fel egy igencsak terjedelmes, és azóta már törölt poszt, amiből megtudtuk, hogy a WB Montreal Arkham Insurgency-nek (esetleg Arkham Revolutionnek) hívhatja az új Batman-kalandot, ami az Origins közvetlen folytatásaként szolgálna (igaz, három évvel később játszódna). Lesz Batmobile is benne, de ezúttal sokkal kevésbé lenne felszerelve az Arkham Knightban látottakhoz képest.

A poszt ennél sokkal tovább megy: több pontban, részletesen leír sok dolgot az Arkham Insurgency-ről: a játszható karakterek Batman és Robin (Dick Grayson) lennének, és a helyszín egy új, vízparti terület lenne Gotham városában, de méretét tekintve kívülről megközelítené az Arkham Knight három szigetét, csakhogy a legtöbb épületbe beléphetnénk az új Arkham játékban. A barlangunk és a Wayne-kastély fast travellel is elérhető lenne.

A játék története szerint a Blackgate-ben és az Arkham elmegyógyintézetben egyaránt kitörtek a rosszfiúk, akik egy városrészt teljesen uralmuk alá vett, amit a GCPD le is blokádolt – ez lesz a fő helyszínünk, csakhogy lesznek civilek is, akiket megmenthetünk, úgyhogy nem csak gonoszokkal találkozhatunk. A Batmobile-nak nem lesz harci módja, de lesznek üldözéses jelenetek, ahol a sebességünket és az irányíthatóságunkat kell majd kihasználni az ellenségeink kiiktatásának céljából. A rakéták, az EMP és a csörlő jelen lesz a felszerelésünkben.

A dual play jelen lesz (még egy külön skillfát is kapni fog), de a dupla takedown kivételre került, és helyette egy halom új speciális mozdulat és kombó lesz. A harc továbbra is ritmusalapú lesz, de a jól időzített gombnyomások bonyolultabbnak tehetik a csatákat, ha a támadás/ellentámadás mechanizmusával összevetjük.

A főgonosz a Bagolyember és a Court of Owls lesz. A játék vége felé megöli a saját embereit és végül Batman csapata felé fordul. A Court hősünket veszélyesnek tekinti, mert az irányítást kiveheti a kezük közül, és ezért is lesz egy bűnözőlázadás ellenünk. Nehezebb ellenfelekként a Talonok is felbukkannak, de ha egyedül játszunk, csak három, ha pedig ketten, akkor maximum öt támad ránk egyszerre.

Visszatérve a rosszfiúkra, Maxie Zeus, Dollmaker, Killer Moth, Anarky, Two-Face, Blockbuster, Ventriloquist, Cornelius Stirk, Tweedledee & Tweedledum, Dusan al Ghul, Mad Monk, Dala, Riddler, és meg nem lepő módon Joker is köztük lesz. Legutóbbi közülük kulcsszerepet játszik az Arkham Asylumban történő lázadásban, viszont nem lesz teljesen a rossz oldalon, hanem önállósodik: ha a saját céljainak is kedvez, akkor átáll Batmanhez és Robinhoz is, akiknek pedig Alfred és Lucius Fox segít a sztori során. Barbara Gordon is segíthet itt-ott.

A bossfightokat is elvileg tartalmazni fogó játékot március nyolcadikán fogják bejelenteni. Meglátjuk, hogy a névtelen forrás mennyiben tévedett…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu