A King’s Tale : Final Fantasy XV bemutató – Bezzeg az én időmben

TESZT – Néhány nappal ezelőtt hirtelen megjelent ingyenesen egy olyan tartalom PS Store-on, melyet egészen eddig azok élvezhettek akik anno olyan kiadását rendelték elő a Final Fantasy XV-nek, mely extraként tartalmazta Regis király kalandját, ami még akkor játszódik, amikor Noctis, apja mellet a kis hercegi státuszt töltötte be.

 

A King’s Tale : Final Fantasy XV játék teljesen ingyenes és bárki letöltheti anélkül, hogy rendelkezne PS Plus tagsággal. Én úgy döntöttem nem menekül előlem a nagy sikernek örvendő Final Fantasy XV előtörténete. Lássuk milyen sorsot szán a sors keze Regis királynak és követőinek.

Egy nyugodtnak épp nem mondható éjszaka eseményei 

Regis egy estén megdöbbenten tapasztalja, hogy szeretett városát Insomniát megtámadták a démonok. Jó királyhoz méltóan felveszi a kesztyűt megszállói ellen. Így három hű társával együtt megkezdik a város felszabadítását.

Jó érzéssel álltam fel a fotelból, amikor az utolsó dögöt is a másvilágra küldtem, mivel a játék meglepően hangulatos órákat szerzett számomra. Amikor felcsendültek az ismerős dallamok enyhén szólva is retró stílusban, belegondoltam abba, mennyi minden megváltozott azóta mióta először láttam meg a Final Fantasy VI-ot, például a zene, játékmenet, grafika, stílus és még sorolhatnám. Talán ennyit a régi időkről, ugyanis már új szelek fújnak.

Szóval ott hagytam abba, hogy a történet maga nem nagy eresztés, de nem is vártam tőle sokat. A játékmenet viszont nagyon élvezetes lett. Sima oldalra scrollozó üsd-vágd nem apád megy egész végig. Sokat nem kell gondolkodni, maximum néha meg kell válogatni, hogy kit ütünk meg és milyen fegyvert használunk. Folyamatosan zúdulnak ránk a XV-ből már jól ismert rettenetek pixelesebb változatai. Csak győzni kell őket csépelni, mivel alig lesz néhány perc pihenőidő a támadások között. Fegyverarzenálunk gyengébbek és lassúbbak, amelyet megfűszereztek varázslatokkal, viszont például a támadások erősebbek. Néha lesz lehetőség arra, hogy az ő segítségükkel extra kombókat előszedve totális megsemmisítést mérjünk az ellenre.

Nem a látvány a lényeg

Grafikailag nem kell sokat várni a játéktól. Az egész nem más, mint feltuningolt pixelkockák egyvelege, melyen látszik, nem az újításokra helyezték a hangsúlyt. Éppen annyira dolgozták ki a játékot, hogy észre kell vegyük a már ismerős tárgyakat, monsztákat és helyszíneket. Mondjuk innen is egy az egyben árad a régi korok hajnala, amit nem is lehet igazán hibának nevezni.

A karakterek animációi inkább ötletesnek sem mint jónak mondhatók, kidolgozásukat nem vitték túlzásba.  Mindezektől függetlenül a látványon és a mozgásokon még dolgozhattak volna még, mert a két óra non-stop akció után már inkább néztem karaktereimet robotnak sem mint embernek.

Véget ért a mese mára 

Amin meglepődtem az  trófea rendszer, ugyanis a megszerezhető kupák csak úgy hemzsegnek az ezüst színben. Ezt se lehet figyelmen kívül hagyni, hiszen profil feltornázására is tökéletes lehet. Ahogy a cikk elején is írtam teljesen fizetésmentes alkotásról van szó, így érdemes adni neki egy esélyt. Rajongóknak pedig kötelező darab. Arra viszont tökéletes ha két nagyobb cím között épp nincs mivel eltölteni szabadidőnket, akkor a King’s Tale : Final Fantasy XV tökéletes választás lehet.

-Parzifal-

Pro:

+ Pörgős harcok
+ Regis király irányítása
+ Retró FF hangulat

Kontra:

– Lehetne hosszabb
– Kicsivel szebb, részletesebb grafika nem ártott volna
– Egy idő után monoton


Kiadó: Square Enix

Fejlesztő: Empty-Clip Studios

Stílus: Hack’n Slash

Megjelenés: 2016. november 29.

King's Tale : Final Fantasy XV

Játékmenet - 6.8
Grafika - 5.2
Történet - 5.4
Zene/Audio - 7.3
Hangulat - 7.5

6.4

KORREKT

Igaz nem lett korszakalkotó újdonság a King's Tale, de arra tökéletesen megfelel annak, aminek szánták. Én bevallom őszintén a Final Fantasy XV megjelenése elé tettem volna, mert addig is be lehetett volna tölteni valamivel az űrt. Tudom, a Squae-Enix marketingesei másképp gondolták.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
Parzifal is an avid gamer who plays all kinds of games, but his favorites are classic RPGs. He has played games since the early 90''s.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu