Death Stranding: Kojima kibontakozott Twitteren

Hideo Kojima több dologba is belátást engedett az egyik közösségi médiumon.

Kojima Twitterét érdemes figyelemmel követni. Itt kezdődik a tweet-özön, ami a Death Strandingről szól. Elmagyarázta, hogy mi a különbség a játékfejlesztés és a filmrendezés között úgy, hogy egy folyosón történő jelenetet használt példaként.

Ez bár könnyen kivitelezhető, egyszerű feladatnak tűnik, de több dolgot is figyelembe kell venni – például azt, hogy az ajtók kinyithatóak-e, illetve van-e bárki más a közelben. Meg kell azt is fontolni, hogy a játékos miként érez bármelyik időpontban. Többnyire úgy tűnik a tweet-áradat, hogy a fejlesztési feladatok outsourcingjáról, kiszervezéséről szól, ami trükkös tud lenni egy nagyobb akciójátéknak. (Személyes példaként egyet mondunk: Aliens: Colonial Marines.) „Egy akciójátékot nem lehet úgy kivitelezni, hogy megrendeljük a terveket, majd a részek legurulnak a gyártósorról. Ha a döntéshozatal és a munkálatok felügyelete elcsúszik, a termelés hatékonysága csökken, ami a feladatok újracsinálásához vezet. Hogy ezt a csapdát elkerüljük, naponta egy kis módosítást kell a helyszínen végezni a játék készítése közben. Ha minden ki van szervezve, a részletek, amik visszajönnek, nem illenek egymáshoz. Ezért kell a legkisebb részletekben naponta vezetői posztban lenni.”

Bár nem említi név szerint Kojima meg a Death Strandinget, nagy eséllyel erről van szó, ugyanis máson elvileg a japán zseni nem dolgozik. Remélhetőleg 2018-ban látni fogjuk a Decima engine-en futó játékát, ami PlayStation 4-re készül.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu