Két „retró” konzol, két döbbenetes eredmény!

Az Atari és a Nintendo is slamasztikába keveredett. Miként is?

Az Ataribox megalkotója és általános menedzsere, Feargal Mac a VentureBeatnek elárulta, hogy a konzol egyedi AMD CPU-val és Radeon grafikai chippel jön, Linux operációs rendszert futtat és PC-s játékokat is képes lesz működésre bírni. Hozzátette, hogy egy középkategóriás PC szintjével fog felérni a 250-300 dolláros (75-90 ezer forint) Ataribox. Még ősszel az Atari elindít egy közösségi finanszírozást Indiegogón, mielőtt 2018 tavaszán megjelenne.

A második kör a Nintendóé. Ők a Switch mellett a SNES Classic-kal is berámolnak egy kiadós pénzmennyiséget. Utóbbival kapcsolatban kíváncsi volt a Digital Foundry, aki szétbontotta a konzolt, és durva eredményre jutott. A SNES Classic egy az egyben ugyanazzal a hardverrel rendelkezik, mint a NES Classic, hogy így ne legyen nagyobb a gyártási költsége. Eközben azért így meg fogják tudni buherálni az erre képesek a SNES minit is, hogy más játékokkal is rendelkezzen – a kicsi NES esetében is megcsinálták…

Tehát van egy PC Atarink és egy újrahasznosított NES Classicunk…

Forrás: VentureBeat, Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu