„Az arcade halott”, mondja a Housemarque!

A Resogun, a Super Stardust, a közelmúltban megjelent Nex Machina és jópár egyéb árkád játék fejlesztői maguk mögött hagyják a műfajt!

A Housemarque legújabb blogbejegyzése szó szerint így lett elnevezve, hogy Az árkád halott. Azért véli úgy a stúdió, mert bár hiába hoztak össze a kritikusok által is jól értékelt játékokat, egyszerűen azok nem fogytak olyan jól, ami miatt nem képesek folyamatosan ilyen stílusú címeken dolgozni még úgy sem, hogy a Sony próbált segíteni nekik a PlayStation Plusba kerüléssel (pl. a Resogun a PlayStation 4 megjelenésekor ingyenes volt).

„A Nex Machina gyenge eladási ereményei miatt oda jutottunk, hogy befejezzük a hosszú távú elkötelezettségünket az árkád műfaj felé. Bár ez a stílus mindig is egy különleges helyet fog a szívünkben elfoglalni, az ipar a multiplayer, robusztus közösséggel rendelkező élmények felé tart, és emiatt a Housemarque-nak elérkezett az ideje, hogy haladjon az iparral. Emiatt a stúdióból utoljára a Nex Machina és a Matterfall jön, jött ki utoljára ilyen műfajú játékként,” írja a finn stúdió vezérigazgatója, Ilari Kuittinen.

A Housemarque számára továbbra is a játékmenet marad az elsődleges szempont, és ez a következő játékukban, ami „valami teljesen eltérő lesz ahhoz képest, mint amire számítanánk”, szintén megfigyelhető lesz.

Mindenesetre köszönjük a retró élményéket, és persze sok szerencsét!

Forrás: GamesRadar

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu