PlayStation 4: utolérte a PlayStation Vitát Japánban!

A PlayStation 4 két mérföldkövet is elért a múlt héten.

A Media Create adatai szerint a Sony az év végén pezsgőt bonthat a japán eredményeinek köszönhetően. December tizenhetedikével bezárólag ugyanis PlayStation 4 Pro-ból csak Japánban 511255-öt adtak el… tehát több mint fél milliót, és mivel 2016. november 10-én startolt el ott ez a konzol, kicsivel több mint egy év alatt ennyit eladni belőle ott nem rossz eredmény, igaz, mindössze 8.85%-át teszi csak ki a PS4-es eladásokból.

A PlayStation 4 amúgy végre lehagyta a PlayStation Vitát. Igen, ez nem elírás: az arrafelé 2011 decemberében elstartolt handheldet (amit a Sony Interactive Entertainment konkrétan maga mögött hagyott) csak most hagyta le az ott 2014 februárjában megjelent konzol: 5775515 PlayStation 4 kontra 5765869 PlayStation Vita – mindkettő milliós magasságokban.

Még egy biccentés a Nintendo Switch felé: a december 11-e és 17-e közötti héten 221210-et adtak el belőle. Ez majdnem kétszer annyi mint az összes többi konzol értékesítési eredménye együttvéve…

Forrás: DualShockersDualShockersMedia Create,

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu