Star Citizen: újra rekordot döntött az anyagi támogatásával

A Kickstartert megint lehagyta a Cloud Imperium Games és a Roberts Space Industries készülőfélben levő játéka.

2017-ben a gaming kategóriában a Kickstarteren 17,25 millió dollár gyűlt össze (ez kb. 4,44 milliárd forint), ami nem kevés… csakhogy a Polygonnak azt közölték a fejlesztők, hogy 34,91 milliót (tehát közel 9 milliárd forintot…) szedtek össze a támogatóktól az utóbbi egy évben! Ezzel sorozatban a második évben győzték le a teljes Kickstarter gaming kategóriát… de ebből a pénzből lehet, hogy majd a Cryteknek kell fizetni valamennyit, mivel ők azzal vádolják a Star Citizen fejlesztőit, hogy a CryEngine-t használják.

Persze a kép nem teljes így: sokan kérik vissza a pénzüket, és arról is volt már szó még 2015-ben, hogy valaki 30 ezer dollárt költött már a játékra… és azért a Kickstarter is lassul: kevesebb, nagy projekt került finanszírozásra ott mostanában. (Ráadásul a 2016-os 17,6 millió dollárhoz képest visszaesést tapasztalhatunk.)

A Star Citizent, amit még 2012-ben jelentettek be, illetve egyjátékos részét, a Squadron 42-t, régóta várjuk PC-re – jelenleg nincs megjelenési dátumuk.

Forrás: Polygon

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu