Új elnökhelyettese van a Sony Interactive Entertainmentnek; új seprű, jól seper majd?

Az új elnök mellé új elnökhelyettes is dukál.

A Sony Interactive Entertainment közleménye szerint a nemrég elnöki posztba lépő Tsuyoshi „John” Kodera, illetve a másik elnökhelyettes, Kazuo Miura mellé lép fel Jim Ryan, akit eddig a SIE európai elnökeként, illetve a nemzetközi értékesítési és marketingfőnökként ismerhettünk. A közlemény szerint a célja az lesz, hogy „nemzetközileg tovább erősítse és felgyorsítsa a PlayStation üzletágazatát”.

Egy kis háttérinfó Ryanről: ő 1994-ben csatlakozott a Sony Interactive Entertainment (vagyis, akkoriban még Sony Computer Entertainment volt) európai ágazatához, aminek elnöki rangját 2011-ben kapta meg, így  európai, közel-keleti, óceániai és afrikai PlayStation-főnök lett belőle. A marketing/értékesítési főnöki posztot 2016 tavaszán kapta meg.

Egy dolog biztos: Koderának nehéz lesz azt a stílust és megközelítést elérnie, amit elődje, Andrew House tudott (eddig többnyire csak egy kamu Twitter fiókot láttunk tőle…), és Ryannek is nagy faldatokat kell elvégznie. Főleg úgy, hogy néhányszor eléggé érdekes nyilatkozatokat tett… például tavaly az E3 környékén azt mondta, hogy nem érti, miért érdekli az embereket a visszamenőleges játékkompatibilitás… de azért sok szerencsét kívánunk neki.

Forrás: Sony Interactive Entertainment, DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu