A Rebellion büszke arra, hogy új IP-ket készít

Erre példaként a Strange Brigade névre hallgató játékukat hozta fel a csapat, akiktől például a Sniper Elite franchise-ot ismerhetjük.

Egy részletes interjút tartalmaz az áprilisi, hivatalos brit Xbox magazin, amiből a WCCFTech publikált pár részletet. Ebben két alkalmazottuk, Tom Rigby (senior tervező) és Steve Bristow (vezető tervező) mesélte el, hogy miért is büszkék a saját intellektuális tulajdonaik (IP-k) létrehozására.

„Egy teljes, kitalált csoportot hoztunk össze, aminek alapjában véve nem kellene léteznie. Természetesen szeretném arra felhívni a figyelmet, hogy [a Strange Brigade] egy vadonatúj IP, és erre büszke vagyok. Úgy gondolom, hogy a Rebellionnak ez egy valós kockázat, és ha ez kifizetődik, akkor az remek! Ha nem, akkor legalább megpróbáltuk. Szerintem ebben jó a cég: éppen eléggé szabadok vagyunk, hogy kipróbálhassunk ilyen dolgokat, és ezt nem nagyon látod gyakran. Nem látod, hogy a többiek új IP-kkel próbálkoznának – mostanában biztonságra játszanak,” mondta Rigby.

„Eléggé csábító [hogy ne újítsanak – a szerk]. A Rebellionnak megvannak a nagy sikerei, és természetesen nem hanyagolja el [a kudarcokat], de az embereknek megadja a keretet, hogy új dolgokkal kísérletezzen… a Battlezone egy jó példa erre, és üzletileg ez a semmiből jött, de tényleg hatalmas kockázat volt,” mondta Bristow.

„A Rebellionnak elég dolga van, hogy a következő évtized során csak folytatást csináljunk, ha ezt szeretnénk, de nem ezt tesszük, és ez szerintem jó,” válaszolt Rigby. „Kingsleyék [a Rebellion alapítói] őszintén azokra a dolgokra gondolnak, amivel a játékosok játszani szeretnének, de ezt nem úgy teszik, hogy megnézik, mivel is játszanak ők jelenleg. Saját magukra utalnak, azokra a dolgokra, amiket ők élveznek, és mivel ők vérbeli, valós játékosok, ez valóban felszabadító érzés. Igazán jó tudni, hogy mindenkinek megvan a potenciál, hogy valami teljesen új dolgon dolgozzon, hogy megpróbáljon valami újnak megágyazni,” reagált rá Bristow.

A Strange Brigade egy kooperatív, puzzle és túlélő horror elemekkel is rendelkező TPS lesz, amit a héten, a GDC folyamán a Rebellion be fog mutatni. Megjelenési dátuma még nincs, csak célplatformjai: PlayStation 4, Xbox One, PC.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu