PlayStation 4-Xbox One cross-play: „elkerülhetetlen” lesz?

Tim Sweeney, az Epic főnöke szerint ez a helyzet.

Az Epic Games mostanában újra nagy sikernek örvend, és nem csak technikailag (ugyanis tőlük származik az Unreal Engine): a Fortnite: Battle Royale PlayStation 4-en, Xbox One-on és PC-n is belelendült, igaz, a Sony konzolján nincsen cross-play a Microsoft konzolját birtoklókkal…

A GDC-n Sweeney egy olyan beszédet tartott, ami az Unreal állapotáról beszélt, és itt szóba került a két rivális cég termékének együttműködése. Sweeney ezt mondta: „Ha az iOS store-ban [arra is megjelent már a Fortnite, és az Android verzió is készül – a pálya mérete nem lett kisebb a konzolos kiadáshoz képest – a szerk.] megveszel egy Fortnite-os tárgyat, azt a Sony és a Microsoft „boltja” is tiszteletben tartja. Ez egy nagy áttörés az iparnak. A platformok közötti korlátok eltűnése az egyik legjobb dolog lesz, ami a konzolos iparral történhet. A következő logikus lépés a PlayStationösök és Xboxosok együtt játszása lesz. Ez szerintem elkerülhetetlen. A játékok olyan szociális élmények lettek, mint például amilyen a Facebook és a Twitter is. Ezek az élmények akkor nyernek igazán értelmet, ha a játékosok az összes barátukkal képesek kommunikálni.

Ahhoz, hogy a Sony és a Microsoft jól tudja támogatni a vásárlóit, a vásárlók (valós életbeli) barátai felé is nyitottnak kell lenniük, különben megtörik ezeket a szociális csoportokat. Azt várod, hogy a platformbeli törés két csoportra bontsa őket? Nem – most össze kell jönniük. Ez az egy korlát egyszer le fog dőlni.” Sweeney Metcalfe törvényére hivatkozott: egy felhasználói élmény értéke attól függ, hogy hány emberhez képes az adott játékos kötődni a való világban.

És tényleg: korábban az Epic és a Microsoft is nyíltan kifejezte, hogy ők nyíltak az együttműködésre. A Sony zárkózik csak el a közösködéstől…

Forrás: GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu