Metal Gear: újragondolt film, de miféle bögrével rendelkezik Hideo Kojima?

MOZI HÍREK – Készül egy Metal Gear-film, és a rendező azért nem hagyja figyelmen kívül a franchise atyjának felügyeletét sem.

Jordan Vogt-Roberts lesz a Metal Gear-film rendezője – ő azért ebben a témában jártas, hiszen ő rendezte a Destiny 2 New Legends Will Rise élőszereplős videót. Vogl-Roberts nemrég Hideo Kojimával, a Metal Gear kiötlőjével (aki már több mint két éve nem a Konaminak dolgozik…) egy Skype-os megbeszélést tartott.

Tavaly augusztusban Vogt-Roberts azt mondta, hogy a forgatókönyv újraírásra kerül, így remélve azt, hogy a rajongók azt láthassák majd, amit szeretnének. Fel is idézett egy Sony Pictures-megbeszélést: „Elmondtam nekik, hogy álljunk meg, mert szerintem olyan irányba tartunk, ami nem ragadja meg teljesen azt, amiért az emberek, akik több évtizede játsszák ezt a játékot, imádják, nem ragadja el azokat, akik nem játszottak még vele, hogy ezután megtegyék, és Kojima hangja sem hallatja magát benne. Azt mondtam, hogy gondolkodjunk el: a leghitelesebb, „legKojimásabb” Metal Gear-verziót csináljuk-e. És ha ez azt jelenti, hogy kisebb költségvetésből kell készülnie, csináljuk meg úgy, hogy a leghűebb legyen.”

Azt is elmondta, hogy szerinte miért lettek gyengék a játékból-film adaptációk az utóbbi pár évben: „Szerintem a filmkészítők ránéztek egy ilyenre, és azt mondták, hogy hú, de csili-vili és menő, miközben kevésbé szeretnék valójában megérteni az atmoszférát és a hangulatot. A legnagyobb indok [a kudarc mögött] az, hogy nem kötődnek a lehető leginkább az alapanyaghoz, így nem azt állítják, hogy „nézzük meg, mitől lesz ez jó, és próbáljuk meg átfordítani ezt filmre”.”

Megjelenési dátum, stáb? Ilyesmiről még nem tudunk, és talán korai is erről beszélni. Ez még rendben is volna, de… mi az a fura bögre Kojima asztalán? Komolyan, mi az?

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu