God of War: gratulációk itt, teljesítményelemzés ott [VIDEO]

Már csak egy hétre van Kratos és Atreus a megjelenéstől.

Cory Barlog, a God of War rendezőjétől ezúttal nem idézzük szó szerint, amit írt (ezúttal nincs is nagyon értelme ebben elmerülni), viszont megköszönte a stáb több tagjának is a munkáját. Chris Judge (Kratos hangja, Teal’c-ként ismerhetik a sci-fi-fanok a Csillagkapuból…), Danielle Bisutti (Atreus anyja), Sunny Suljic (Atreus), illetve a zeneszerző, Bear McCreary felé is hálával tartozik Barlog. A Twitteren el is lehet olvasni, hogy mit írt.

Ha már Twitter, akkor itt érdemes megemlíteni Phil Spencer reakcióját is. Az Xbox-vezér ugyanis ezt írta: „Gratulálok a Sony Santa Monicának és Shuhei Yoshidának a God of War teszteredményeiért és a közelgő megjelenésért. Úgy tűnik, hogy ez a franchise-nak egy különleges rajt lesz. Szép munka!” Erre Yoshida, a PlayStation Worldwide Studios főnöke meg is köszönte a nemes gesztust. (Azért ilyesmit jó látni a riválisok között.)

A Polygon azért kiemelt pár dolgot a God of Warból. „A God of War esetében a megnövelt felbontás nem éri meg a frame rate miatt. Megpróbáltuk a tesztünk során a 4K-t, és azt vettük észre, hogy a játék néhol nem volt képes tartani a 30 FPS-t. A frame rate zuhanása gyakran megtörtént a világ felfedezése és harc közben is, és emiatt a Performance módra váltottunk. Ott a frame rate sokkal változóbb volt – nem maradt stabil 60 FPS, ami azért nagy kérés lenne, de mégis szinte végig 30 felett maradt, és a megnövelt érzékenységet [gyorsabb reakciót] főleg a harcok során preferáltuk,” írja a site. Lássuk is az összehasonlítást:

…és még egyet, ami a PlayStation 4-et veti össze a PlayStation 4 Pro-val:

…hogy ne kelljen külön értekeznünk róla, íme a DigitalFoundry elemzése is:

A God of War április 20-án érkezik, kizárólag PlayStation 4-re.

A God of War játékról a tesztünk itt olvasható.

Forrás: TwitterTwitter, Polygon, IGN

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu