Kaszálni akar a jótékony kezdeményezéssel a Sony, vagy csak brutális bakiról van szó? [VIDEO]

Hiába a jó cél a PlayStation Store-on elérhető tárgy mögött, a Sony vajon ezen is profitálni akar?

A PlayStation Store-on látható, hogy a Blizzard egy rózsaszín Mercy skint árul 4590 forintért. (A ResetEráról látható egy kép a bekezdés alatt, hogy az angol Store 13 fontért árulja a skint – ez fontos lesz.)

A leírásban az olvasható, hogy május 8-a és 21-e között a Blizzard minden eladás után 10.12 fontot vagy annak helyi megfelelőjét, tehát 78%-ot adományoz a Breast Cancer Researchnek (BCR) – igen, a mellrák ellen küzdenek ezzel a kezdeményezéssel is. Tehát lehetséges, hogy 22%-ot zsebre vág a Sony. Miért is téma ez?

Nos, a Battle.neten és az Xbox/Microsoft Store-on is az olvasható, hogy a Blizzard a bevételek 100%-át adományként továbbítja a BCR-nek. Tehát a Microsoft egyáltalán nem akar ebből pénzt szerezni, de csavar a történeten az AMERIKAI PlayStation Store link, ahol 100%-ot írnak a leírásba, és ezért is a kérdőjeles/feltételes megfogalmazás…

A Blizzard amúgy minimum negyed millió dollárt adományozni fog, és nem csak a Mercy skinből – a GamesIndustry arról ír, hogy azon túl egy rózsaszín Mercy-pólót is összehoz erre a célra, és néhány tartalomkészítővel, streamerrel is megállapodtak, hogy a rózsaszín Mercy bemutatásra kerüljön.

A kezdeményezés jó, de a Sony lehet, hogy itt kereszttűzbe kerül. Reméljük, hogy csak egy baki az egész.

Források: ResetEra, GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu