RAGE 2: a szivárgás nem játszott volna közre; beérkezett a játékmenet! [VIDEO]

Pete Hines, a Bethesda marketing-alelnöke szerint a tegnapi (és múlt heti…) szivárgás ellenére is ugyanúgy bejelentették volna a RAGE 2-t.

Először a kanadai Walmart oldalán tűnt fel a bizonyos RAGE 2, amin az Avalanche Software (Just Cause, Mad Max) és az id Software (Doom, Quake, RAGE…) közösen dolgozik. Bár logikusnak tűnt volna az E3-as bemutatás, a Bethesda nem így tett, hanem ezt a bombát leejtette egy hónappal a rendezvény előtt.

Pete Hines a Twitteren reagált tegnap délután fél öt környékén a szivárgásokra (egy reklám is kijött ugyanis tegnap reggel): „A terv az lett volna, hogy pénteken [május 11-ére gondol itt – a szerk.] kezdjük a teaselést, ma [14-én] jött volna a teaser trailer, a játékmenet pedig holnap [azaz ma, 15-én]. Csak improvizáltunk és reagáltunk (a szivárgásokra), mert a csapatom király és úgy gondoltuk, hogy szórakoztató lenne (és az is volt).”

Szórakoztak is – a Twitteres képek ugyanis itt-ott poénosan a Walmart-szivárgásra is utaltak. De most már nem ezen van a lényeg, hanem a játékmeneten. Ez délután négy órakor került ki, és bizony a korábban már „valódi nyílt világú FPS élmény” ezen még nem jött át. Egy nyílt világú játék lehet rövid időn belül unalmas is – ez bizony egy kétélű kard!

Azért még egy kicsit kétkedünk – a bejelentő trailer abszolút nem azt a hangulatot hozta át mint az első rész (inkább valami Sunset Overdrive érzése volt…), de technikailag inkább id Tech 6-osnak tűnik, amit a DOOM és a Wolfenstein II: The New Colossus is használt. Szóba kerülnek a videóban a törzsek, a szövetségek közöttük. „Ahol nincsenek szabályok, ott az őrültség uralkodik,” állítja a trailer.

És valóban – de továbbra is kicsit kockázatosnak tűnik a váltás. Egy kicsit Borderlands, egy kisebb részben Mad Max hangulata van, és a komolytalanság nem biztos, hogy a megjelenési dátummal még nem rendelkező RAGE 2-nek beválik majd…

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu