Anthem – Egy BioWare veterán szerint nem igazak a játékkal kapcsolatos „összeesküvés-elméletek”

James Ohlen nem osztja a játékosok véleményét.

Az Anthem elég erőteljesen elüt azoktól a játékoktól, mint amelyek által a BioWare-t megismerhettük. Jade Empire, Knights of the Old Republic, Mass Effect, Dragon Age. Mindegyik az egyjátékos módra fókuszáló, dialógusközpontú szerepjáték. Ellenben az Anthem egy állandó online kapcsolatot igénylő, többjátékos lövöldözés cím erősen limitált, vagy nem létező dialógusopciókkal. Nem csoda tehát, hogy sokan értetlenül és csalódottan állnak a csapat irányváltása előtt, sokan pedig úgy gondolják, hogy a fejlesztőcsapat mögött álló kiadó (EA) okolható az egészért.

James Ohlen, aki 22 évig dolgozott narratíva rendezőként a BioWare-nél, mielőtt elhagyta a csapatot, úgy nyilatkozott, hogy ez csupán „összeesküvés-elmélet.

Ohlen a következőképpen nyilatkozott a GameInformer magazinnak: „Szerintem az egyik dolog, amiben nagyon jó a BioWare – és ami lehetővé tette, hogy több, mint két évtizedet túléljen – az az, hogy nem fél kockáztatni és új dolgokat kipróbálni. [Azonban] az, hogy a BioWare most éppen valami mást csinál az Anthemmel, az nem azt jelenti, hogy a BioWare nem fog több olyan tradicionális stílusú címmel előállni, amelyekről a stúdió jobban ismert. Ez mind a BioWare, mind a caspat döntése. Én tudom, hogy sok összeesküvés-elmélet kering az EA körül, de itt soha nem az volt a helyzet [amit a rajongók vélnek]. A BioWare-nak mindig sok beleszólása volt abba, hogy milyen játékot szeretne készíteni.”

Az Anthem februárban jelenik meg, 2019-ben, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: GameSpot

Spread the love
Érdekességképp azzal kezdeném, hogy a The ABC Murdersből nem ez lesz az első videojáték-adaptáció, ugyanis még 2009 őszén a Nintendo DS-re
According to him, sex, games and movies are the most important parts of his life. And he''s a "hardcore in each of them".

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu