Todd Howard nem igazán hisz a felújításokban

A Bethesda kulcsembere, Todd Howard nyilatkozott a régi játékaik felújításának lehetőségéről, illetve arról, hogy mennyi az esély rá, hogy ismét kiadják valamelyik játékuk fejlesztését egy külsős stúdiónak.

Úgy tűnik, hogy a közeljövőben továbbra sem fogunk külső fejlesztőktől olyan sorozatokhoz játékokat kapni, amik a Bethesda égisze alatt vannak. A kiadó számos játékon dolgozik, viszont ahelyett, hogy kiadna néhányat külsős csapatoknak, jobban szeretik belsőleg fejleszteni a címeiket, állítja Todd Howard. Ezt egyébként az elmúlt évek is kiválóan mutatják. Hiába, a 2010-es közönségkedvenc, a Fallout: New Vegas óta – amit amúgy az Obsidian fejlesztett – nem is láttunk a fentebbire példát.

A GameSpot-nak adott interjúban azért kitért arra is, hogy nem azt akarja mondani, hogy soha többé nem fognak külsős fejlesztőknek kiadni egy játékot, de a Bethesda egy nagyon nagy vállalat, ami jobban szereti a saját címeit belsőleg intézni. Ettől függetlenül elismerően nyilatkozott az Obsidian munkája kapcsán.

Howard emellett beszélt még arról is, hogy mennyire tartja valószínűnek, hogy régebbi címeiket felújítsák. Sokan kérik tőlük a Fallout első részének az újrarázását, talán még többen a The Elder Scrolls III: Morrowindet, illetve azért tény az is, hogy a Skyrimot például átportolták az új konzolokra is.

A helyzet az, hogy Howard szerint sokkal jobb az, ha változtatások nélkül, az eredeti formában élhetik át az emberek a játékokat, és itt ténylegesen kitért a Morrowindre. Szerinte jó dolog az, hogy a Microsoft, a Sony és a Nintendo nyitnak a régi játékok felé és elérhetővé teszik őket az újabb platformjaikon is. Tehát sokkal inkább a visszafelé való kompatibilitásban látja a jövőt, na meg esetleg a jövőbeli streamelős megoldásokban, mintsem a felújítások elkészítésében.

Forrás: 3DJuegos

Spread the love
Érdekességképp azzal kezdeném, hogy a The ABC Murdersből nem ez lesz az első videojáték-adaptáció, ugyanis még 2009 őszén a Nintendo DS-re
According to him, sex, games and movies are the most important parts of his life. And he''s a "hardcore in each of them".

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu