Spider-Man kulisszatitkok: mekkora a valódi felbontás? [VIDEO]

A fejlesztők lerántották a leplet a technikai részletekről!

Emellett kaptunk videót az új DLC ruháról, illetve arról, hogy hogyan készült a játék zenéje, továbbá a fejlesztők elárultak néhány részletet a játék technikai hátteréről is.

Ma jelent meg a sokak által várt Spider-Man PlayStation 4-re, a kritikusok pedig nagyon elismerően nyilatkoztak eddig róla. A játék megjelenésének megünneplése alkalmából kaptunk egy bővített launch trailert és az Insomniac Games emellett egy livestream keretein belül megmutattott pár érdekességet is.

Ilyen például a Gabriele Dell’Otto által dizájnolt DLC ruha, amely kapott egy külön előzetest is, valamint a John Paesano által komponált zene, mely szintén megkapta a saját kis videóját.

A lényeg azonban most következik! Az Insomniac Games továbbá a PlayStation Blogon is elárult néhány részletet a játék technikai hátterét illetően. Megtudtuk, hogy PlayStation 4 Pro konzolon a játék 2816×1584-ben, vagy pedig 2560×1440-es felbontásban fut – ez egyébként nagyon messze esik a natív 4K-tól, ami 3840×2160 pixelt takar. Mindenesetre a már sokak által ismert temporal injection eljárással skálázzák fel a játékot 4K-ra.

HDR támogatást is kapott a cím, a készítők elmondása szerint ennek akkor láthatóak legjobban az előnyei, ha éjszaka, esőzés közben csodáljuk meg a játékot – a város fényei és a sötétség közt sokkal nagyobb így a kontraszt.

Ami pedig még érdekes, hogy a bejárható terület, New York 800 négyzetre lett osztva, melyek mindegyike 128 négyzetméter, ezek a területek pedig ki-be töltődnek annak függvényében, hogy melyek megjelenítésére van szükség. A gyakorlatban egyébként ez azt takarja, hogy átlagosan másodpercenként egy ilyen egységet tölt be a játék.

Források: DualShockers 1, DualShockers 2

Spread the love
Érdekességképp azzal kezdeném, hogy a The ABC Murdersből nem ez lesz az első videojáték-adaptáció, ugyanis még 2009 őszén a Nintendo DS-re
According to him, sex, games and movies are the most important parts of his life. And he''s a "hardcore in each of them".

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu