[TGS 2018] Végleg befellegzett a PlayStation Vitának!

Ha már Japánban is a gyártás leállításáról beszélnek úgy, hogy arrafelé azért még korrekt eladásokkal (és játékokkal) rendelkezik, akkor már kimondható, hogy itt a vége…

A Sony Interactive Entertainment senior alelnöke, Hiroyuki Oda a Famitsunak árulta el a Tokyo Game Show-n, hogy mi a szituáció: „Jelenleg nincsenek terveink egy új handheld készülékre. Japánban 2019-ig fogunk gyártani PlayStation Vitát, és onnantól a boltokba való kiszállítás le fog állni.”


Bár nem ide tartozik, Oda még megerősítette, hogy a PlayStation Classic (amiről tegnap írtunk) eltérő játékkínálattal fog Japánban és a nyugaton rendelkezni, és esélyes, hogy így Amerika és Európa között is lesznek eltérések. Olyan játékokat választanak, amik népszerűek, sok rajongóval rendelkeznek, és a PlayStation brandet megfelelően képviselik.

Szóval itt a PlayStation Vita vége – 2019-re már hét éves lesz a handheld, amit a Nintendo 3DS (ami azért pár hónappal korábban jött ki) túlélt – azt a nagy N még mindig gyártja. RIP, PlayStation Vita…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu