Rejtett kalandjátékot tartalmaz a Google forráskódja!

Egy, a nyolcvanas években népszerű stílusú játékkal rendelkezik a keresőmotor forráskódja.

A Redditen bukkant fel az easter egg a Google oldalából, és nem tudni, hogy mióta is van ott a szöveges kalandjáték a keresőmotor weboldalának forráskódjában. Ha Google Chrome-ot használunk, irány a Google, keressünk arra, hogy „text adventure”, majd nyomjunk egy Ctrl+Shift+I-t (vagy CMD+option+I-t Macen), vagy Firefoxban Ctrl+Shift+K-t.

Ekkor a webkonzolban felbukkan a „Would you like to play a game? yes/no” szöveg. Ha beírjuk, hogy yes, elindul a játék, amiben a célunk a Google logójának hiányzó betűinek megtalálása. Egyszerű a mozgás (north, south, east, west – észak, dél, kelet, nyugat), és két parancsunk van (grab, inventory – vedd fel, eszköztár). Angol nyelvtudás azért ajánlott, meg egy kis idő sem árt – eddig kb. másfél óráig tartott másoknak végigjátszani a Google-kalandot.

Egy Reddit-felhasználó szerint a Google egyik épületének környékén játszódik az egész, ami nem meglepő. Az, hogy a Google egy ilyen meglepetést eldugott a weboldalában, az viszont már annál inkább meglepőbb!

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu