Döbbenetes! Ilyen filmet még garantáltan nem láttál A gyűrűk ura rendezőjétől! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Felejtsd el a hollywoodi háborús filmeket, a sztárokat, a kitalált és megrendezett történeteket! Ez a valóság!

Egy dokumentumfilm, de közel sem úgy, ahogy megszoktad! Peter Jackson legújabb filmjének trailere egészen elképesztő, forradalmasítja az egész dokumentumfilmes műfajt! A They Shall Not Grow Old („Nem fognak megöregedni” – hivatalos magyar cím még nincs) című alkotásnál a rendező és csapata eredeti, százéves fekete-fehér filmeken dolgozott és vadonatúj, forradalmi technológiák segítségével modern, színesfilmmé dolgozta át, miközben olyan részleteket jelenítenek meg, amelyeket még sohasem láttál. A trailerben láthatjuk a döbbenetes különbséget a régi, fekete-fehér elsővilágháborús felvételek, és a szinte életre kelt „filmes jelenetek” között, amelyet Jackson és csapata alakított ki, ezáltal olyan módon láthatod az első világháborút, ahogy még garantáltan soha!

Ugyanakkor Jackson művészi vénája sem hiányzik a modernizált képsorokból. Jackson igazi célja, hogy az első világháború emberi arcát is bemutassa, hiszen igazi, hús-vér emberek harcoltak egymás ellen. A jelenetekben a katonák mindennapjait is láthatjuk, ahogy ettek, ittak, egymással barátkoztak, vagy ahogy akár a kimenőjüket is eltöltötték. Ehhez még sikerült az eredeti hangokat, párbeszédeket, zajokat is elképesztő módon rekonstruálni, nemcsak a képeket.

Persze, Peter Jackson – aki egyébként saját bevallása szerint is rajongója az első világháborúnak – hónapokat töltött el mind ehhez a BBC és az Imperial War Museum filmarchívumában, hogy megtalálja a megfelelő filmanyagot, amelyet egyfajta történetté is összeilleszt, mert bár persze nem egy előre megírt forgatókönyvet vitt filmre, amelyet színészek játszanak el, de mégis, a képsorok egyfajta történetet is alkotnak majd.

„Azt akartam, hogy az egy évszázadot visszaugorva visszaragadjam ezeket az embereket a modern világba, hogy visszanyerhessék ismét emberi formájukat – ahelyett, hogy csak valamilyen Charlie Chaplin figurákat látnánk egy archív filmben. Olyan számítógépes technológiát használtam, melynek köszönhetően szó szerint eltöröltem 100 évnyi filmes technológia határait, szóval pontosan azt láthatjuk majd, amit ezek az emberek átéltek és pontosan úgy, ahogy átélték, az ő szemükön keresztül.” – nyilatkozta a rendező.

És a rossz hír? Sajnos, egyelőre még nem tudni, ezt a filmet forgalmazzák-e majd Magyarországon, mert egyelőre Nagy-Britannián kívül egyelőre még sehol sem mutatják be, csak angol mozikban. (Igén, még az USA-ban sem.) Hogy mikor ér el a szigetországon kívülre, sajnos, még tudni, de mindenesetre addig is nézd meg ezt a trailert, ha egy kicsit is fogékony vagy az ilyesmire, garantáltan nem fogsz csalódni!

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu