Legyőzőre találhat jövőre a PlayStation 4?

A PlayStation 4-ből jövőre egy elemző cég szerint nem fog a konzolpiacon a legtöbb fogyni, ugyanis lehagyhatja egy riválisa.

A Strategy Analytics 2019-es előrejelzésében azt olvashatjuk, hogy a Nintendo Switchből 17,3 millió fog elfogyni, és ezzel a konzolpiacon visszatérhet az élre tíz évvel a Wii-láz után. Ezzel szemben a PlayStation 4-nek a Strategy Analytics 17,1 milliót, az Xbox One-nak pedig egy utcahossznyi lemaradással kb. 10 milliót jósol a Strategy Analytics (innentől SA-ra rövidítjük). Idénre összesen 46 millió eladást vél a cég, ami nyolc év után a legnagyobb szám – az észak-amerikai otthonok 45, míg az európai területen mindössze 20%-a rendelkezik konzollal szerintük.

A konzolpiac pénzforgalmának 10%-os esést jósol az SA, ugyanis árcsökkentésre számítanak – a PlayStation 4 esetében ezt el is tudjuk képzelni -, és a 2018-as forgalmat az elemző cég szerint 2023-ban fogják majd újra elérni, és addigra szerintük a Nintendo, a Sony, és a Microsoft next-gen hardvere a boltokban kapható lesz.

„Az elvárásokkal ellentétben a nemzetközi TV-s játékkonzolok piaca egészséges marad. Sok kritikus leírta már ezt az utóbbi pár évben több indok miatt: a felhő alapú játékok előretörésétől kezdve a mobilos eszközök dominanciáján át a VR megérkezéséig, de ezek ellenére sem akar [a piac] meghalni. A TV-s játékkonzolok már a hatodik évtizedükben járnak, és így bemutatják az alternatív játékplatformok gyenge pontjait és korlátait,” mondja David Watkins, a SA rendezője.

„A konzolfrissítési ciklusok folytatódnak, és a Sony, Microsoft és Nintendo között közel két évtizede zajlódó harc nem tűnik úgy, hogy alábbhagyna, mivel mindegyik platformtulajdonos az új generációkról és frissítésekről beszél. A fejlesztőkkel és az állandóan nagyobb fogyasztói elvárásokkal együtt közösen, teljes mértékben elvárjuk, hogy a platformtulajdonosok feszegessék a nagyképernyős játékélmények határait még sok éven keresztül,” tette hozzá Chirag Upadhyay, a SA senior elemzője.

Szóval jövőre lehet, hogy a Nintendo Switchből több fogy majd mint a PlayStation 4, ami reális: a PS4 már öt éve piacon van, míg a Switch még két éve sincs, hogy megjelent…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu