Mi a csuda folyik az Activision Blizzardnál?

Egy hét alatt az Activision Blizzard két főbb beosztású vezetőjével lett kevesebb – azért ilyesmire ritkán kerül sor…

Először a kiadógigász a pénzügyi főnökét rúgta ki – Spencer Neumann állítólag nem azért lett kirúgva, mert a játékaik havi aktív játékosszáma csökkent, és nem is azért, mert a részvényeik értéke csökkent (26%-kal 2018 folyamán… továbbá novemberben is volt egy laza 10%-os esés, az utóbbi negyedévben pedig 44,2%), nem… a hivatalos indok „a cég anyagi jelentéséhez, annak kezelésének közléséhez és folyamataihoz nem köthető”. (Na ezt bogozza ki valaki.) A Reuters szerint Neumann a Netflix pénzügyi főnöke lesz, és Neumann utódja az Activision Blizzardnál Dennis Durkin, a cég eddigi vezérigazgatója (vagy céges vezetője) volt (itt nem biztos a szakszó – a chief executive officer/CEO a vezérigazgató, a chief corporate officer inkább céges vezetőnek mondható…).

Az újabb távozó Amrita Ahuja, a Blizzard pénzügyi főnöke (mi történik a cégen belül, hogy a pénzügyisek lépnek le?), aki a Twittert megalapító Jack Dorsey mobilos fizetési cégénél, a Square-nél dolgozik majd. „Amritában egy lenyűgöző, több dimenziós üzleti vezetőt találtunk. Ő képes megfontolni és kiegyensúlyozni a cégünk teljes egészében a döntéseket, és erősíteni fogja a fegyelmünket, miközben befektetünk és építünk,” mondja Dorsey.

Ahuja nyolc éve csatlakozott az Activision Blizzardhoz, és csak márciusban lett a Blizzard pénzügyi vezetője. Ha ehhez hozzáadjuk Mike Morhaime-ot, aki tavaly távozott az elnöki posztból, illetve Neumann hirtelen kirúgását is hozzávesszük, akkor bizony valami nagy gond lehet a cégen belül.

Forrás: PCGamer, PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu