„Rabul ejtette” egy szerzői jogi cég egy YouTube-os csatornáját! [VIDEO]

James „Jameskii” Swire csatornáját „foglyul” ejtett egy cég.

James ezt írta Twitterén: „A CollabDRM egy szerzői jogi büntetést adott YouTube-on egy „videóklip” miatt. Ez nem egy vicc, ez volt a büntetésben megadott indoklás. Ezek a bűnözők fél hónapon keresztül négy kérelemmel túszul ejtettek engem. Nem tudom, hogy miért is próbálkozok még ezzel…” A videóban a mobilos Tik Tok appból nézett meg videókat.

A VRChates videóin keresztül is már 1,4 millió feliratkozónál jár, és a Collab nevű cég okoz neki gondokat. (Ez a cég Magyarországon 2012 elején is felbukkant – egyik szerkesztőnk is az ehhez köthető GoPotatoTV cégen keresztül volt anno partner.) A Collab minden vádat elutasított, amivel Jameskii egy második szerzői jogi büntetést is bekapott (ezzel nem tud streamelni, a monetizáció is korlátozásra kerül, és nem tud videókat sem feltölteni), igaz, egy másik, nem a Collabhoz köthető büntetést levettek róla. Ezért is elkezdte a #SaveJameskii hashtaget használni a Twitteren.

„A Collab társalapítója arról biztosít engem, hogy „a csatornád nincs valós veszélyben”, és azt ajánlja, hogy fizessek nekik, vagy folyton használni fogják a [szerzői jogos] eszközüket mindenféle részletezés nélkül a követeléseikben. „Vegyél megoldást egy problémára, ami ezelőtt nem létezett, vagy problémába kerülsz””, írta később.

Eközben a Collab Twittere napok óta nem frissült – valami történhet talán a cégen belül is. Mindenesetre a YouTube már több éve nem valami jó pont a szerzői jogi és a felhasználói szerződésből adódó büntetések miatt. (Itt a szerkesztőnk felhozta példaként, hogy korábban montázsokat készített más streamerekből engedéllyel, és a videó leírásában egy letöltő programot hagyott a régióblokk kikerüléséért, majd büntetést kapott, mert a videója megsértette a szabályzatot, holott az egy szót nem ejtett a szoftverről. Mindezt úgy, hogy monetizáció nincs, és a YouTube Premium havi előfizetéses programja pont VIDEÓLETÖLTÉSSEL hirdeti magát, de csak mobilon, és Magyarországon ez nem érhető el…)

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu