Alien: Isolation 2? Felejtsük el! [VIDEO]

A FoxNext eléggé egyértelműen kijelentette, hogy nem készül ilyesmi…

Kicsit menjünk vissza az időben. December környékén felbukkant az Alien: Blackout név. Akkor mi is úgy sejtettük, hogy ez akár a 2014-es Creative Assembly-játék, az Alien: Isolation folytatása lehet. Hatalmasat tévedtünk – a január 24-én megjelenő iOS/Android/Amazon AppStore játék ugyanis a D3 Go!-tól (róluk nem nagyon hallottunk eddig… Marvel Puzzle Quest, Adventure Gnome) bár horrorjátéknak ígérkezik (főszerepben Amanda Ripley-vel, akit az Alien: Isolation során irányíthattunk), a like-dislike arány a fejlesztők videóján, nos AZ a horror: 89 ezer megtekintésre az arány 454-10203.

A videó amúgy újrafeltöltés(ek?) után tart itt, szóval az internet finoman szólva nem fogadta jól a bejelentést… úgyhogy a Command & Conquer: Rivals és a Diablo: Immortal után újabb franchise fekszik el a rajongók előtt. Mintha egyszerűen nem akarnának tanulni a kiadók az előző két példából. A FoxNext amúgy bejelentette még azt is, hogy a Cold Iron Studios egy még meg nem nevezett Alien MMO shooteren dolgozik „konzolokra és PC-re”. (A játékot egy éve már bejelentették, de a műfaj az újdonság itt.)

De akkor nem lesz Alien: Isolation 2 (és új film sem), holott maga a játék kiváló volt – a Variety-nek TQ Jefferson, a külsős fejlesztésekért felelős FoxNext-alelnök elmondta, hogy „sok sztori van a franchise-ban, amit elmondhatnak akár Amanda Ripleyről is anélkül, hogy egy Isolation játékról volna szó”, és hozzátette, hogy „az Isolation 2 nem áll fejlesztés alatt”. Jefferson persze felhozta a Diablo-fiaskót is: „Látom, hogy néhányan összekötik a Diablot és ezt [az Alien: Blackoutot], de szerintem ez kicsit túlzás. A Diablo-kritika a free-to-play és a mobil irányába volt, de a mi játékunk egy prémium mobil játék, ahol egyszer fizetsz, és ennyi.” Az itt a helyzet, hogy megemlíti, hogy a Diablo-játék mobil, majd ő maga a saját játékáról is elmondja, hogy arra készül – és akkor még csodálkozik, hogy az emberek összekötik a kettőt. Kiváló logika a FoxNext emberétől…

Szóval egy „hagyományos” Alien-játékra a közeljövőben ne számítsunk…

Forrás: WCCFTechWCCFTechWCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu